Günün Mesajı

19/02/2018 - HER ŞEY RAB’BİN YETKİSİ ALTINDADIR

“Ne müthiştir yüce RAB,
Bütün dünyanın ulu Kralı.”

Mezmurlar 47: 2

Bildiğimiz her şeyin arasında iki tane çok önemli şey yukarıdaki ayette yer alıyor: Rab en Yüce Tanrıdır ve yeryüzünün kralıdır. O yalnızca Rab değil, aynı zamanda En Yüce Varlıktır. Onun sözüne güvenenler Rab’den gelen sözün ne kadar değerli olduğunu da bilirler. Eğer hayatlarında bir krizden geçiyorlarsa tek yapmaları gereken Rab’bin açıkladıklarına kulak vermektir. Böylece yüreklerinin güçlendirileceğini bilirler ve Yüce Rab’be olan güvenleri çok büyük bir şekilde artar.

 

Rab’bin söylediği hiçbir şey Kutsal Yazılara boş yere kaydedilmemiştir. Bunlar Rab’bin denenmelerden geçmekte olan çocukları içindir. İster küçük ister büyük olsun, her sıkıntıda Rab’bin gücünün düşmanınkinden üstün olduğunu bilmemiz içindir. İyi haber şudur ki Kutsal Söz’e inanmak ve Rab’bin buyruklarını izlemek yeterli. Yüce Rab bize zor ya da gücümüzün ötesinde hiçbir şey yaptırmaz. Bizden istediği tek şey küçük bir çocuk gibi inanmamızdır (Matta 18:3,4). Bunu yaptığımızda her zaman Rab’bin gücünün bizim yanımızda etkin olduğunu göreceğiz.

 

Geçmişteki iman kahramanları için bu hep böyle oldu. Rab’bin sözünün buyruklarını izledikleri için mucizeler yapabildiler. Yeşu bir defasında savaştayken güneşin batmak üzere olduğunu gördü ve o sırada halkı ile düşman çarpışmaktaydı. Rab’be yüreğinde duyduğu istek uyarınca dua etti ve Rab ona yapması gerekeni söyledi (Yeşu 10:12-14). Yeşu iki kez düşünmedi ve şöyle dedi: “Dur, ey güneş, Givon üzerinde. Ve ay, sen de Ayalon Vadisi’nde.” Bundan sonra doğaüstü bir şey oldu çünkü güneş batmadı. NASA’nın hesaplamalarına göre o gün yirmi üç saatten fazla sürmüştü.

 

Rab tüm dünyanın kralıdır. Hem maddi hem de ruhsal dünyada o hüküm sürer ve onun gücü ölçülemez. Rab bir şey yapmaya karar verdiğinde hiçbir şey ona engel olamaz (Yeşaya 43:13). Her şeyin Rab’bin yetkisi altında olduğunu bildiğimiz için güvenle başımızı kaldırabilir ve İsa’nın adında yaptığımız her işte başarılı olacağımızdan emin olabiliriz. Onun söylediği her şey gerçekleşecektir.

 

Rab’bin En Yüce Olan olduğunu bilmek imanınızı canlandırır. Her şeyin üzerindeki ulu Kraldan bereketlerinizi isteyin! Düşmanın size yalana söyleyerek kendi etkisi altına almasına izin vermeyin. Onun hayatınıza karşı kurduğu tüm planlara ‘artık yeter’ deyin ve bedeninizi, ruhunuzu, canınızı, ailenizi, servetinizi, tüm varlığınızı terk etmesini emredin.

 

Rab görevinizi yapmanızı umuyor ki kendi de kendi üzerine düşeni yapabilsin. Günahlıysanız ya da Rab’den uzaklaştıysanız, düşman bu yüzden size saldırabilir. Yüce Rab ile aranızı düzeltin ve hemen Rab ağzınızdan çıkan buyrukları onaylamaya başlayacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares