Günün Mesajı

20/02/2018 - RABBİNİZİ TANIYIN!

“Ne var ki, benimle gelmiş olan soydaşlarım halkı korkuya düşürdüler. Ama ben tümüyle Tanrım RAB’bin yolundan gittim.”

Yeşu 14: 8

Yeşu ve Kalev, Kenan ülkesinden iyi haberler getirmeleri için gönderilen on iki casustan ikisiydi. Kırk beş yıl sonra seksen beş yaşında olan, ama bu vaadi ilk aldığındaki kadar güçlü olan Kalev, Yeşu’nun Rab’bin Musa aracılığıyla halka vaat ettiği ülkeyi kendisine vereceğinden şüphe duydu. Buradan öğreniyoruz ki Babamızın bize vaat ettiği bir şeyi sadece hatırlamak yeterli değildir; bize verileni kaybetmemek için mücadele de etmeliyiz. Kalev Yeşu’ya karşı sert bir duruş aldı ve kazanmaya kararlıydı. Bu durumda kim olsa aynı şeyi yapmalıydı.

 

Rab’be ait olan bu adamın bu olaydaki tavrı da dikkate değerdir. On casus Rab tarafından yargılandı ve isyankarlıkları yüzünden büyük bir bedel ödediler. Ama Kalev onları aşağılayıcı sözcüklerle çağırmadı, tam tersine onları kardeşleri olarak çağırmaya devam etti. Bu bize Rab’be hizmet edenlerin günlük hayatında da komşularına ve yanlış yapmakta olan kişilere bile her zaman saygılı olmayı sürdürmeleri gerektiğini gösterir.

 

Bu casuslar Kalev ile birlikte gönderilmişlerdi ama döndüklerinde başka şeyler anlatmışlardı. Kardeşler, Rab’bin gerçek hizmetkarlarıyla birlikte bir göreve gönderilip oradan kendiniz yenilgiyle dönmeyin. Yüce Rab’bin işini yapanlar, şeytanın kendilerine göstermeye çalıştığı yanlış resimlerle ilgilenmemelidir. Sadece Rab’bin açıkladığı resme bakmalıdır. Çünkü her zaman kurtuluşumuzun kaynağı Rab’be bakmamız gerekir.

 

On casus kötü haberle dönmüştü çünkü düşmanın onlara zorlukları göstermesine izin vermişlerdi. Doğru şeyi yapmamışlardı! Rab bize bir işi vermişse bunu asla düşmanın sözlerini ağzımıza dolayıp geri gelelim diye yapmaz. Her zaman iyi haberleri paylaşmalıyız. Bugün düşmanın tuzaklarına kapılanlardan bazıları İsa’nın ana hedefi olmadığını söylüyor. Rab’be bakanlar ölüyor olsalar bile yaşama dönerler. Kötü haberler konusunda dikkatli olmalıyız; çünkü onlar en kararlı insanları bile kirletebilirler.

 

Kötülük çok zararlıdır; dikkatinizi ona biraz olsun verseniz bile kirlenebilirsiniz. Kötü haberler insanların yüreklerini eritir ve kahramanları korkaklara çevirir. Mesela büyük bir iman kahramanı olan İlyas’ın başına bu gelmişti. Sahte ilahların peygamberleriyle yüzleşip onların hepsini yok ettikten sonra İzebel’in kendisini öldürmesinden korkmuştu. Ne zaman kötü haberler kalbinizi kırsa dua edin. İyi ya da kötü her haberden sonra Rab’be yönelin. Asla yüreğinizde korku beslemeyin.

 

Rab’bi izlemekte kararlı olanlar başarının yolunu bulurlar. Kalev böyle yapmıştı! Hayatınızın ana amacı, Kalev’in gerçek Tanrıyı tanıdıktan sonra yaptıklarını yapmak olmalıdır. Rab’bin size verdiği her görev sizin kendi iyiliğiniz içindir. Tanrısal buyrukları yerine getirin ve kimsenin bu vaatleri sizden çalmasına izin vermeyin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares