Günün Mesajı

21/02/2018 - RAB KUMANDANIMIZDIR

Yeşu’nun ölümünden sonra RAB’be, “Bizim için Kenanlılar’la savaşmaya ilk kim gidecek?” diye sordular?

Hakimler 1:1

Eğer vereceğimiz her karardan önce Rab’be danışırsak mutlaka Rab tarafından yönlendirilir ve hiçbir savaşımızı kaybetmeyiz. İsrail halkı liderlerinin ölümünden sonra böyle yapmıştı. Kardeşler, ayartılar gerçektir ve onların hepsinin arkasında düşman vardır. Düşmanın tek hedefi çalmak, öldürmek ve bizi mahvetmektir (Yuhanna 10:10). Bize yaklaşmasına asla izin vermemeliyiz. Ama maalesef günahla oyun oynamaktan zevk alanlar var. Dinleyin! Bizi aç bir aslan gibi kükreyen şeytanın planlarına karşı uyaran Rab’be kulak vermeliyiz (1. Petrus 5:8).

 

Yeşu Musa’dan çok şey öğrenmişti. Yıllarca onunla birlikte yürüdü ve Rab tarafından onun varisi olarak atandı. Yeşu Yüce Rab’bin ağzından harika vaatler aldı. Ama diğer herkes gibi bir gün öldü. İsrail artık nereye uçtuğu bilmeden uçan ve sonunda tuzaklara kapılan kuşlar gibi hareket etmeyecek kadar şey biliyordu. Bu yüzden Yüce Rab’be dua etmek için toplandılar ve ondan yönlendiriş istediler.

 

Rab bize yönümüzü gösterir ve eğer vereceğimiz her karardan önce Rab’be danışırsak asla sendelemeyiz. Dinleyin! Ayartılar sadece kendi başlarına güçlü olduklarını sananları ele geçirebilir. İsa’nın benzetmelerinin birinde bahsettiği bir Ferisi vardı (Luka 18:9-14). Bu adam diğer herkesten daha iyi olduğunu düşünüyordu. Bu vergi görevlisi gibi davrananlar onun merhamet için dua ederek aklandığını hatırlamalı ve Rab’bin merhametine kendilerinin de ihtiyaçları olduğunu bilmelidir.

 

Ayartılarla oyun oynamayın. Ayartıya ‘hayır’ deme gücünüz vardır. Şeytana direnirseniz sizden kaçacaktır (Yakup 4:7). Ama ateşle oynarsanız yanarsınız. Ayartıya ‘hayır’ diyebilecekken, banyo yapan Bat-Şeva’ya bakmayı bırakabilecekken bunu yapmayan Davut bunu yaşamıştı. Bu kraldan daha güçlü olmadığınızı hatırlayın ve günahla oyun oynamayın. Şeytanın ayartıcı gücü sizi kötülükler dünyasına çekmek ister. İşlemeye ayartıldığınız günahlarla Hristiyanların birbirlerine karşı duyması gereken sevgi, aile sevgisi ve arkadaş sevgisi gibi iyi şeyler ayrı dünyalardadır. Bu ayartılar karanlığın egemenliğine aittir ve sizi de oraya götürmeyi amaçlar.

 

Rab’bin önünde ayartılara ‘hayır’ deyin ve günahlardan keyif almayı bırakın. Sınırları aşanlar bir gün attıkları son adımdan sonra tuzaklara kapılırlar. Şeytana karşı direnin ve o tüm şeytani planlarıyla birlikte sizden kaçacaktır. Derhal Yüce Rab’den her durumla ilgili yönlendiriş isteyin. Rab’bin egemenliğine ait olduğunuz için ayrıcalıklısınız. Ayartılar karşınıza çıkabilir ama İsa’nın kumandan olduğunu unutmayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares