Günün Mesajı

22/02/2018 - NEDEN BU DENENMELERDEN GEÇİYORSUNUZ?

RAB İsrailliler’i sınamak, Musa aracılığıyla atalarına verdiği buyrukları yerine getirip getirmeyeceklerini görmek için bu ulusları ülkelerinde bıraktı.

Hakimler 3: 4

Rab bize robotlarmışız gibi davranmaz. Onun çocuğu olan herkesi terbiye eder ve sınar (İbraniler 12:6). Bunu yapmasının bir sebebi vardır: Rab onun buyruklarına kulak verip vermediğimizi görmek ister. Bu yüzden ayartıya kapılmamak için dikkatli olmalı ve  dua etmeliyiz (Matta 26:41). Ayartılar olacaktır, ama yüreğimize girmelerine izin vermemeliyiz.

 

Yüce Rab İsrailli oymaklardan bazılarının günahla yaşayan uluslar tarafından ayartılmalarına izin verdi. Söylediklerine kulak verip onları uygulamak için ellerinden geleni yapacaklar mı diye bakmak istedi. İsrail Rab korkusunun daha önemli olduğunu göstermeliydi. Bugün Rabbimizden öğrendiklerimizin de Eski Antlaşmadakiler gibi asla unutulmaması ve uygulanması gerektiğini biliyoruz.

 

Şimdi dürüstçe cevap verin: eğer birisi birden düşmanınız olduğunu söylerse, size kötü davranmaya ve sizden nefret etmeye başlarsa nasıl tepki verirsiniz? Onları yine de sever misiniz? Hayatlarını bereketler misiniz? Kötülük yapanlar ihtiyaç duyduklarında onlara el uzatır mısınız? Mesih ile geçirdiğiniz paydaşlık zamanınızda onlar için dua eder misiniz? Eğer size kötülük yapanlar için dua etme gücü bulamıyorsanız Matta 5:44’ü okuyup bu buyrukları yerine getirin. İsa bize ne yapmamız gerektiğini öğretmiştir. Karşınıza çıkan böyle insanlar Baba’ya yüreğinizde gerçekte ne olduğunu gösterme fırsatınızdır.

 

Birçok Hristiyan günahları yüzünden düşüyor. Bazıları zayıflıklarının ve zinanın düşüşlerinin sebebi olup olmadığını merak ediyor. Buna inanmayabilirsiniz ama düşüşlerinin sebebi bu değildir. Çünkü zina etmelerinin sebebi zaten öncesinde Rab’bin sözünü hor görmeleridir. Aynısı sahtekarlık ya da başka ‘küçük günahlar’ işleyenler için de geçerlidir. Tanrısal buyrukları yerine getirmeyerek en büyük günahı işlersiniz. Bu günah eşinizden başka birine şehvetle bakmanıza sebep olur. Başka birinin arabasını, evini ya da mutluluğunu kıskanmanıza yol açar.

 

En iyisi şunu yapmaktır: Yüce Rab ile paydaşlık içinde yaşayın ve kontrol edilemez isteklerinizi umursamayın. Ruh’ta yürüyenler asla benliğin isteğini yerine getirmezler. Ama kutsallıkta yürümeyenler düşmanın ayartılarının hepsine teslim olurlar. Sevgili kardeşler, kendinizi yoklayın ve böyle şeyler yapıyorsanız tavrınızı değiştirin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares