Günün Mesajı

23/02/2018 - SİZİNLE OLACAĞIM

“RAB, “Ben seninle olacağım” dedi, “Midyanlılar’ı tek bir adamı yener gibi bozguna uğratacaksın.”

Hakimler 6:16

Gidyon Rab’bin peygamberinin İsrail halkına Midyanlıların onlara neden saldırdığını anlattığını duyduğunda, Yüce Rab’bin onunla birlikte olduğuna inanmıştı. Bu yüzden kendisine söylenen her şeyi yaptı. Aynısı bizim için de geçerlidir kardeşler. Eğer Rab Sözü aracılığıyla bize bir şey yapmamızı söylüyorsa onu dinlemeliyiz. Çünkü Rab’be kulak asmayanlar ikinci ölümü yaşarlar (Vahiy 21:8)

 

İsrailliler Rab’den kendilerini düşmandan kurtarmasını istemişlerdi. Ama isteklerine hemen cevap vermek ya da şiddetli bir rüzgar gönderip düşmanları denize süpürmek yerine, Rab kullarından birisini kullanarak onlara bir mesaj iletti. Diyelim ki hayatınızda bir krizden geçiyorsunuz ve Babamızdan sizi kurtarmasını istediniz; ne yapmanız gerekiyor biliyor musunuz? Pastörünüzün mesajını dinleyin ve Kutsal Kitabınızı okurken gözlerinizi dört açın. Yüreğinizde ne hissettiğinize bakın. Yüce Rab genellikle bu şekilde cevap verir.

 

Peygamberin mesajı Gidyon’un yüreğini imanla doldurmuştu. Ağladı mı, oruç tuttu mu ya da buğdayları ekmesi uzun sürdü mü bilmiyoruz. Ama tarladaki buğdaylar büyüdüğünde onları toplayıp Midyanlılardan uzakta topladı. Rab’bin meleği ona görünüp teşvik edici sözler söyledi. Rab’bin mesajına kulak verdiği anda Yüce Rab harekete geçti ve onunla yürüdü. Aynı şeyi siz de yaparsanız sizinle de yürüyecektir. Rab onun buyruklarına olumlu cevap veren herkesle birliktedir.

 

Babamıza hizmet ederken şüphelerimiz olmamalıdır. Rab ile bağlantıda olduğumuzda en küçük detaylar bile ışığa tutulur. Bu yüzden ne kadar zorlu bir göreviniz olursa olsun asla yüreğinize korku dolmasına izin vermeyin. Çünkü size o görevi veren Rab önünüzden gidip onu zaten kendisi yapacaktır (1. Selanikliler 5:24). Rab Gidyon’a onunla olacağını ve Midyanlıları tek bir adamı yener gibi yeneceğini söyledi. Midyanlılar deniz kumu gibi çok sayıdaydı. Eğitimli ve zırhlı askerleri vardı. İsraillileri utandırıp onları soymayı istiyorlardı. Ama aralarında Rab’be güvenen bir adam vardı: Gidyon. Bu adamın görevi İsrail halkını özgür bırakmaktı. Bu yüzden Rab tarafından görevlendirildi.

 

Kardeşler, sizinle, ailenizle ya da yakın çevrenizle ilgili konularla ilgili Rab’bin sesini duyduğunuzda asla korkmayın! Gidip bereketinizi alın. Eğer kaçmazsanız Yüce Rab sizi koruyacaktır. Rab yanınızdayken karşınıza çıkan her türlü şeytani saldırının üstesinden gelirsiniz. Verdiğiniz savaş büyük görünse bile asla Yüce Rab’bin sizinle olduğunu ve onun gücüyle tek bir adamı yener gibi kazanacağınızı unutmayın. Rab’bin sizinle olduğunu hatırladığınızda savaşmak sizin için daha kolay olacak.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares