Günün Mesajı

24/02/2018 - RAB’BİN BUYRUKLARINI DİNLEYİN!

“Hanna RAB’be yakarışını sürdürürken, Eli onun dudaklarını gözetliyordu...”

1. Samuel 1:12

Hanna kısır olduğu için Yüce Rab’be yönelen ve Rab’be hizmet eden bir kadındı. Rab’bin duasını dinleyeceğine ve ona isteği olan annelik armağanını vereceğine inanıyordu. Tapınağa gidip yüreğini öyle açtı ki orada onu gözetlemekte olan dini önder Eli onun sarhoş olduğunu düşündü. Bugüne kadar olan şeyleri boş verin. Kardeşler, her türlü probleminin çözümü için Rab’bin varlığını aramaya karar verenler Rab’bin yönlendirişini alacaklarını umabilirler. Size şunu söyleyeyim: Rab kendisinden merhamet dileyenler bilge oldukları için onlara zaferlerini verir ve hiçbir şeyin onları yenmesine izin vermez.

 

Bir insanın Rab’bin lütfuna erişmesi için Rab’bi yüreğinde güvence duyana kadar araması gerekir. Bunu yaptığınızda birçok iyi şey gerçekleşir. Yüce Rab sizi korur ve o kişinin isteğinin gerçekleşmesine ne engel oluyorsa bunu ona bildirir. Böylece o kişi ne yapması gerektiğini bilir ve önünde engeller kalmaz. Bazen yapmanız gereken Rab’den uzaklaştığınızı itiraf edip tövbe etmektir. Böylece iman duruşu alırsınız.

 

Kardeşler, kararsız bir yürekle ruhsal bir savaşa başlayamayız. Hanna Rab’bin onun kısırlığını iyileştireceğinden emindi. Kutsal Kitap Babamıza yaklaşanların sadece Rab’bin problemlerini çözeceğine inanmakla kalmayıp, aynı zamanda bunu yapmayı istediğinden de emin olmaları gerektiğini söylüyor. Rab o zaman harekete geçecektir.

 

O zamanlar kısırlık utanılacak bir şeydi ve Hanna bundan kurtulmak için Rab’bin evine gitti. İnsanların hakkında ne söyleyeceklerini umursamadan imanına göre hareket etti. Dini önder Eli o anda Ruh’ta olmadığından kadının yüreğinde neler olduğunu doğru anlayamadı. Kendi aklına göre yorum yapıp onun sarhoş olduğunu düşündü. Oysa kadının sadece Rab’be dua ettiğini anlamalıydı.

 

Onun yaşadıkları tesadüf eseri değildi. Hiçbir şey şans eseri olmaz. Kutsal Ruh ile hareket ettiğimizde bizim de hayatımızda tesadüf diye bir şey olmaz. İman bize göstereceğimiz jest ve mimikleri bile öğretir. Ama düşman bizi sabırsız olmaya ve hemen pes etmeye zorlar. Ama Rab’be güvenenlerin sık sık dua edip dikkatli olmaları, hep Rab’be dua ile şükretmeleri gerekir. Böyle yapmayanlar ve Rab’bin buyruklarını dinlemeyenler ise ondan hiçbir şey alamazlar.

 

Rab Babamızdır. Problemlerine çözüm aradığı için huzuruna gelen çocuklarına cevap verir. Kardeşler, Rab’bin isteğinizi gerçekleştirmeniz için size güç vereceğini bilin. Rab’bin güçlü elinin koşullar her ne olursa olsun çalıştığını görmek için gözlerinizi açın. Bazen Yüce Rab şeytanın ‘zafer’ sandığı şeyler yaşamasına izin verir ki çocukları daha da kararlı olsun ve bereketini kaybetmesin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares