Günün Mesajı

26/02/2018 - KENDİNİZ İÇİN İYİ OLANI YAPMAK

“Gülen gözler yüreği sevindirir,
İyi haber bedeni ferahlatır.”

Süleyman’ın Özdeyişleri 15: 30

Kutsal Ruh tarafından aydınlatılmak çok iyi hissettirir. İyi Haber bizi ayağa kaldırır ve savaşlarımız için güçlendirir. Bu harikadır! Ruhumuzun her zaman mutlu ve güçlü olması gereklidir. Ama Rab’bin ışığıyla aydınlanmayanların yürekleri kapalı kalır ve Rab’bin onların hayatları için sunduğu en iyi şeyleri alamazlar.

 

Kutsal Ruh’un bize Kutsal Yazılar uyarınca verdiği anlayış çok bereketlidir çünkü Rabbimizin bize açıkladıklarıyla tüm varlığımız ödüllendirilir. Rab’bin bizim için olan isteğini anladığımızda gözlerimiz açılır ve ruhumuz güçlenir. Bize verilen fırsatları gördüğümüzde Yüce Rab’bin bizi sonunda zafere götürecek olan planını gerçekleştirmek için de güç buluruz.

 

Ancak diğer yandan, Kutsal Yazıları tam olarak anlamayanlar ne kadar çok zorlasalar da hayatta başarılı olamazlar. Suratları hep asıktır ve herkese kötü davranırlar. Bu da yetmezmiş gibi yürekleri kapalıdır ve günleri kısır geçer. Ellerinde kaynaklar ve imkanlar olsa bile armağanlarını kullanamazlar.

 

İnsan ruhumuzun neye ihtiyacı olduğunu bilme konusunda Yaratıcımızla kimse yarışamaz. Eğer içsel varlığımız Rab’den keyif duymuyorsa asla mutlu olamayız. Üzgün ve yenik insanlar kendilerini kapatırlar, kilitlenirler ve Rab’bin sevincinin yüreklerine girmesine izin vermezler. Bu yüzden de asla mutluluğa giden yolu keşfedemezler. Kutsal Ruh’un kendilerine verdiklerini hor görenler ihtiyaç anlarında ne kadar aptallık ettiklerini fark ederler.

 

Diğer yandan, İyi Habere kulak verenler yükselirler ve karşılarına çıkan denenmelerin üstesinden gelmek için güçlendirilip zafere ulaştırılırlar. Bu yüzden Rabbimizi terk etmemeli ve ona hayatımızdaki başlıca yeri vermeyi ihmal etmemeliyiz. Rab’bin kutsal sevincinin aynı zamanda Rab’bin hayatımızdaki gücü olduğunu deneyim etmeliyiz!

 

Kardeşler, Rab’bin size söyledikleri uyarınca yapmanız gerekenlere dikkat edin. Size açıklananlar tüm bedeniniz, ruhunuz ve canınız için güçtür. Eğer onları reddederseniz anlayış eksikliğiniz sizi zayıf düşürür. Tanrısal buyrukları dinleyen biri olmak bilgece bir tavırdır; böylece size verilen görevi üstlenirsiniz. Yüreğinizde sevinç duyduğunuzda İsa’nın size baktığını bilirsiniz.

 

Duygusal olarak sarsıntıdaki kişiler şeytanın ayartılarına ve tuzaklarına kapılabilirler. Şeytan önce size arkadaşınız gibi yaklaşır, sonra sizi beklemediğiniz şekillerde uçuruma sürükler. Ama Yüce Rab’be göre duruş alanlar ve Rab’deki yetkilerini kullananlar sadece başarıya ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda şeytanı tüm saldırılarında yenilgiye uğratacak kadar güç de biriktirirler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares