Günün Mesajı

28/02/2018 - İSTEMELİSİNİZ

“Acı bana, ey Tanrı, acı,
Çünkü sana sığınıyorum;
Felaket geçinceye kadar,
Kanatlarının gölgesine sığınacağım.”

Mezmurlar 57. 1

Mezmur yazarı Rab’bin buyruklarını yerine getirdiği için her şeyi doğru yapmıştı. Bu yüzden Rab’den kendisine merhamet etmesini istiyordu. Canlarımızın Rab’be güvenmeye ihtiyacı vardır. Yüce Rab’bin kanatlarının altında korunmamız ve şeytanın saldırılarına yakalanmamak için hiç oradan ayrılmamamız gerekir.

 

Kutsal Yazıların buyruklarına kulak verin ki Rab size merhamet etsin. Eğer yüreğinizde gizli bir günah varsa, ister eski ister yeni olsun fark etmeksizin, Yaratıcınızla aranızda bir duvar oluşturmaktadır. Onlar yüzünden Rab’bin bereketleri size ulaşmaz. Bazı insanlar eski günahlarını itiraf etmenin gerekli olmadığını düşünüyorlar. Dinleyin! Kötülük yaptığınız kişilerle bu durumu düzeltmelisiniz çünkü bu Rab ile olan paydaşlığınızı sekteye uğratır. İş vereninizden para çaldıysanız ya da Sözün ayıpladığı başka bir şey yaptıysanız, ne kadar önce olmuş olursa olsun itiraf edin!

 

Mezmur yazarı Rab’bin merhametini almaya hazır olduğunu ifade ediyodu; çünkü Yüce Rab’bin buyruklarını yerine getirmişti. Markos 9:17’de sağırlık ruhunun kontrolü altındaki adamın kurtuluşu anlatılıyor. Oradan anlıyoruz ki bu kötü ruh ancak Rab adama yanlışını kabul ettirdiğinde gitmişti. Çünkü bu durumun sebebi oydu. Bu önemli bir nokta çünkü Rab ile yürümek isteyenlerin onun merhametini deneyim etmeleri için hatalarına son vermeleri gerekiyor. Aksi halde Göksel armağanları hayatlarında göremezler.

 

Mezmur yazarı Rab’den kendisine merhamet etmesini istiyor çünkü Rab ile yürüyor. Bereket almasına hiçbir şeyin engel olamayacağını biliyor. Davut onu ebedi Kraldan kimsenin ya da hiçbir şeyin ayıramayacağından emindi. Dinleyin! Rab ile yürümesine ve Rab ile arasında engel olmamasına rağmen Davut’un da canının Yüce Rab’be güvenmeye ihtiyacı vardı. Çünkü eğer Rab’be güvenmese istemesinin ya da Rab’be yakarmasının hiçbir anlamı olmayacaktı.

 

Davut Rab’bin kanatlarının gölgesi altına sığınması gerektiğini de biliyordu. Bu Rab’bin bize söylediği sözlere dayanmak demektir. Rab’bin vaatlerinden bağlantılarını koparanlar ihtiyaç anlarında yakarsalar da cevap alamazlar. Bu yüzden her zaman Rab’bin kanatlarının gölgesi altında olun. Durum ne olursa olsun oradan ayrılmayın. Çünkü şeytanın saldırıları, hastalıkları, çatışmaları ve maddi krizleri orada size ulaşamaz.

 

İşin sırrı her zaman Rab’bin isteğini yapmaktır. Özellikle de denenmelerden geçerken bunu ihmal etmeyin. Şeytanın saldırıları durduk yere karşınıza çıkmaz. Tüm ayartılar şeytanın önceden dikkatlice hazırladığı planlarıdır ve başınızdaki tacı sizden alıp karanlığa düşmenizi amaçlar. Güçlü olun ve şeytana direnin! Rab’bin sözüne sığınırsanız şeytanın tüm planları Rab’bin size verdiği kıymetli armağanı, yani kurtuluşunuzu elinizden almak için yetersiz kalacaktır. Rab’bin merhametini tadın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor