Günün Mesajı

03/03/2018 - RAB’BİN İŞİNİ YAPMANIN DOĞRU YOLU

“Peki, ödülüm nedir? Müjde’yi karşılıksız yaymak ve böylece Müjde’yi yaymaktan doğan hakkımı kullanmamaktır.”

1. Korintliler 9: 18

İnsanlar maaşlarını almak için çalışıyorlar. Ekenler ektiklerini biçerler. Müjdeyi duyuranlar da Rab’den ödül alacaklarını unutmamalılar. Sonsuz yaşamımız için hazineler biriktirmeliyiz (Matta 6:19,20). Rab’bin adında yaptığını şeyler için kimseden karşılık istemeyin ya da ödeme kabul etmeyin. Pavlus’un talimatlarını izleyin: Müjdedeki gücünüzü kötüye kullanmayın (Matta 10:8).

 

Müjdede yaptığımız her iş ödüllendirilecektir. Yüce Rab’be hizmet etmeye son dakikada çağırılanlar da en başından beri bu işi yapanlarla aynı ödülü alacak (Matta 20:1-16). Bu Rab’bin ödüllendirme şeklidir ve en iyi yöntem olduğundan şüphe yoktur. Ondan ödülümüzü alacağımızı ummaya devam edelim. Ama bu işi de onun yönlendirişine göre yapmalıyız. Yoksa sebep olduğumuz zararın, yani kötü örneğimiz yüzünden kayıp olan canların bedelini öderiz.

 

Rab’deki işimiz tarlada çalışan bir çiftçinin yaptığına benzer. Gerçek ve ölümsüz tohumu ektiğinizde, en büyük ürünü biçersiniz. Sulamayı ve biçmeyi doğru zamanlarda yaptığınızda Rab ürününüzü çoğaltır. Davut, Saul’un devi yenecek kişiye vereceği ödülü duyduğunda sevinmişti (1. Samuel 17). Canlarımız da bize verilen vaatlerle sevinmelidir. Dinleyin! Rab onunla alay etmenize izin vermez. Ektiğimizi biçeriz (Galatyalılar 6:7).

 

Ödülümüze bakmak kötü değildir. İsa verdiğimizin otuz, altmış, yüz kat fazlasını alacağımızı söz vermiştir (Matta 13:23; 4:20). Neden bize söz verilenleri istemeyelim? Ayrıca Rab’be sevgiyle hizmet etmeliyiz. Çiftçi gibi yapmalıyız: Çiftçi tarlasını sever çünkü oradan yaşamını kazanır. Gözyaşları içinde ektiğimiz şeyleri sevinçle biçeceğiz (Mezmurlar 126:5,6)

 

İşin sırrı sonsuz yaşam için hazineler biriktirmektir. Orada çalışmamız gerekmeyecek. Sadece yeryüzünde Rab için yaptıklarımızın karşılığını alıyor olacağız. Ama ‘başka önemli şeyler’in peşinde koşanlar orada utandırılacak ve hiçbir şey almadıkları için hüsrana uğrayacaklar. Size verilen armağanları kötüye kullanmadığınızdan emin olun (Matta 25:14-30).

 

Rab’bin işinde çalışan birçok kişi bu işi gelişigüzel bir şekilde yapıyor. Mesela Gehazi bir Suriyeli generalin kendisine vereceği ödülün peşindeydi (2. Krallar 5.20) Kendilerine verilen görevlerin karşılığında para talep eden insanlar vardır. Bence bir Hristiyan müzisyen bestelediği ve kaydettiği şarkılar için para talep etmemelidir. Eğer kayıt şirketi onlara ödeme yapmak istiyorsa bu onların bileceği şeydir.

 

Rab’bin hizmetkarı Rab’bi en çok yüceltecek şeyler yapma fırsatlarını gözetmelidir. Asla insandan ödül beklememeli, Rab’bin adında yaptıklarınız için ödeme istememeli ya da kabul etmemelisiniz. Müjdedeki gücünüzü kötüye kullanmayın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares