Günün Mesajı

04/03/2018 - YAPILMAYACAK ALTI ŞEY

“Kendimizi çılgınca eğlenceye ve sarhoşluğa, ahlaksızlığa ve sefahate, çekişmeye ve kıskançlığa kaptırmayalım. Gün ışığında olduğu gibi, saygın bir yaşam sürelim.”

Romalılar 13: 13

Karanlığın egemenliğinden kurtulduktan sonra ışıkta yürümeliyiz. Rab’bin kutsallığında yaşamaya çağırıldık ve bunun için yapmamaya dikkat etmemiz gereken altı şey var. Bunlar çılgınca eğlenceler, sarhoşluk, ahlaksızlık, sefahat, çekişme ve kıskançlıktır.

 

İsa’yı Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimizde karanlığın hayatımızın üzerindeki hakimiyeti son bulur. Elçi Pavlus’un yukarıdaki sözleri Rabbimiz ile doğrulukta yürümek için rehberimizdir. Işığın çocuğu olun, karanlığın değil. Davranışlarımız Baba’nın bizde yüceltileceği şekilde olmalıdır.

 

Elçi Pavlus bunları canı istediği için yazmadı; Yüce Rab onu yönlendiriyordu. Yeni ve yaşam olan yoldaki yolculuğumuzda altı engel vardır. Bunlara dikkat edersek kutsallaşırız.

 

Çılgınca eğlenceler – Bilimsel gelişmeler, endüstrileşme ve ülkemizin ekonomik gelişimi toplumumuza hem faydalı hem zararlı olmuştur. İnsanlar daha çok para kazanmayı istedikçe vatandaşlarımız yakın zamanda geliştirilen kimyasallara bağımlı hale gelmiştir. Yemek endüstrisi tatlı bağımlılarını çoğaltmaktadır. Sonuç felakettir: obez insanlar, şeker hastaları ve kanser hastaları.

 

Sarhoşluk – Tüm uyuşturucular yasaklı değil. İnsanlar yemek sırasında, kutlamalarda ya da aile toplantılarında viski, bira ve başka şeyler içiyor. Bunun sonucunda bugün bir sürü bağımlı var. Trafik kazaları bu yüzden oluyor ve bir sürü can kaybediliyor ya da sakatlanıyor. Ayrıca türlü günahlara da davetiye çıkarıyor.

 

Sefahat – Birçok insan rahat yaşamak için soygun, hırsızlık, haksız haciz, market fiyatlarını düşürme, dedikodu ve eşlerini üzecek şeyler, mesela zina yapıyor. Bu şekilde birçok insanın mutluluğunu mahvediyorlar.

 

Ahlaksızlık – Ahlaksız hayatlar yaşayanlar kural tanımazlar: Hiçbir sınırlamalara uymazlar. Mesela evlilik sınırlarını aşanlar eğlendiklerini düşündüren Rab’bin sözüne saygısızlık ederler.

 

Çekişme – Yeniden doğanların asla tartışmalara girmemeleri gerekir. Öfkelendiğimizde bile ağzımızı açıp canımızı sıkanlara yanlış şeyler söylememeliyiz. Rab’bin hizmetkarı asla tartışmalarda kaba kuvvete başvurmaz. Durum ne olursa olsun kendini savunmak ya da haklı olduğunu göstermek için kavgaya başvurmaz. Bunun en iyi çözümü konuyu adil Yargıç’ın ellerine bırakmaktır.

 

Kıskançlık – Kutsal Kitap’ın Portekizce güncellenmiş versiyonunda bu sözcük ‘haset’ olarak da geçiyor. Kıskanç insanlar sevgiye inanmazlar ve paylaşmayı sevmezler. Kıskançlık ihaneti de doğurur. Bir başkasının başarısını kıskanan insanlar böyledir. Kıskançlık Rab’bin işinde bile olmaktadır ve ona zarar vermektedir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares