Günün Mesajı

06/03/2018 - İZLENECEK ÖRNEK

“Yanınıza geldiğimde, Mesih’in bereketinin doluluğuyla geleceğimi biliyorum.”

Romalılar 15:29

Ruhsal sağlığımızı korumak için dikkatli olmalı, bereketlerle dolu olmalıyız. Bu biz ve herkes için iyi olandır. Rab’bin meshedişinin üzerimizde akmasına izin verelim.

 

Yukarıdaki ayeti okuduğumuzda elçi Pavlus’un, Romalı kardeşleriyle buluşmaya giderken Mesih’in bereketinin doluluğuyla geldiğini öğreniyoruz. Bize gelen herkes böyle gelse ne güzel olur! Maalesef bizi kirleten birçok kötülüğün olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu yüzden Göksel bereketlerle dolu olarak gelen birinin ziyareti her zaman çok iyi olur!

 

Kurtulmuş olanlar da kayıp olanlar da Mesih’in bereketleriyle dolu kişilerden faydalanabilir. Hepimiz ayartılıyoruz; en kutsal olanımız bile. Ama Rabbimizin varlığında yaşayan birinden duyduğumuz sözler bizi düştüğümüz yerden çıkarır ve bir daha düşmekten korur. Ayrıca hasta olanlar, sıkıntıda olanlar ya da doğru yolu terk etmeye ayartılanlar gözlerini böylelikle açarlar ve imanda güçlenirler.

 

Mesih’in bedeninin üyeleri olarak (1. Korintliler 12:12-31) bizim de birbirimizin üyeleri olmamız gerekir. Eğer birisi düşerse hepimiz zarar görürüz. Ama imanda düşmüş birini kaldırırsak hepimiz kazanırız. Bugün işe yaramaz olanlar yarın hepimiz için bereket olabilirler.

 

Kayin gibi yapmamalıyız. O Rab’be kardeşi Habil’i korumanın kendi görevi olmadığını söylemişti (Yaratılış 4:9). Rab’bin Egemenliğine ona hizmet etmek için getirildiğimizi unutmamalıyız. Bütün gün ‘haleluya’ diyerek Rab’be hizmet ettiğimizi sanıyorsak yanlış yapıyoruz. Rab’be gerçekten hizmet etmek onun buyruklarına uymak demektir. Rabbimiz öğrencilerine onunla birlikte olanları beslemelerini buyurmuştu çünkü o ana kadar bir şey yememişlerdi. Kardeşler, Yaşam Ekmeğinden yemeye ihtiyacı olan bir sürü insan var.

 

Hristiyanlar olarak bizler Tanrısal güce sahip olmadığımızda düşeriz. Ama biz bereketlerle dolarken kardeşlerimize İsa’nın olumsuz tanıkları olmaları için yardım etmeliyiz. Hepimiz Rab’bin yaşayan mektuplarıyız ve kayıplar bizi okuduklarında Rab’bin onlar için iyi bir şey istediğini bilecekler (2. Korintliler 3:3). Kardeşler, kim olursanız olun hayatınızı Rab’bin bereketlerinden uzakta yaşamayın. Hem sizin hem sevdiklerinizin Rab’bin yönlendirişine ihtiyacı var. Rab’bin yardımı gizemli bir şekilde gelmez; onun varlığında yaşayan ve armağanlarını kullanan çocukları aracılığıyla gelir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares