Günün Mesajı

07/03/2018 - ÇAĞIRILMIŞ KUTSALLAR

“Tanrı’nın isteğiyle Mesih İsa’nın elçisi olmaya çağrılan ben Pavlus ve kardeşimiz Sostenis’ten Tanrı’nın Korint’teki kilisesine selam! Mesih İsa’da kutsal kılınmış, kutsal olmaya çağrılmış olan sizlere ve hepimizin Rabbi İsa Mesih’in adını her yerde anan herkese Babamız Tanrı’dan ve Rab İsa Mesih’ten lütuf ve esenlik olsun.”

1. Korintliler 1: 2

Ne büyük sorumluluk! Hepimiz kutsallar olmaya çağırıldık ve Rab’bin sözünü terk edemeyiz. Bu işin sırrı da İsa’nın adını çağırmak ve tacın başımızdan alınmasına izin vermemektir. Kutsallık olmadan kayboluruz!

 

İnsanların önündeki örneğimiz önemlidir. Rab tarafından geçmişteki hatalarımızı yapmaya devam etmek için çağırılmadık. Rab bize yeni yaşam verdi ki geçmişte ondan uzaklaşmamıza sebep olmuş tavırlarımız artık hayatımızın bir parçası olmasın. Kardeşler, eğer düşman gelip sizi eski günahlarınıza ayartırsa imanınıza sığının. Düşmanı azarlayın ve kutsallaşmış birisi olarak sizi kurtaranın erdemlerini duyurmak için yaşayın.

 

Kutsal biri olarak kimliğinizi bilmek görevinizdir. Eğer eski doğanızın gelip kutsallığınıza aykırı şeyler yapmasına izin verirseniz Rab’bi yalancı çıkarmış olursunuz. Rab Mesih’te yaşayanların yeni varlıklar olduğunu söyledi (2. Korintliler 5:17). Asla düşmanın sizi kötü amaçları için kullanmasına izin vermeyin. Her zaman Yüce Rab’bin sevdiği ve yeniden yarattığı kişi olun; böylece her konuda zaferli olursunuz (Romalılar 8:37).

 

Müjdenin mesajını duyanlar Rab’bin halkına katılmaya çağırılmıştır. Yeniden yaratılma işi herkesin iyiliği içindir. Bu bereketin dışında bırakılan tek birisi bile yoktur. Ama birçok insan bu fırsatı günah işlemeye devam ederek kaçırır. Bir gün mutlaka tövbe ederler! Ama yaptıklarını fark ettiklerinde çok geç olur. Kardeşler, çılgınlık ruhunun zevklerinin sizi yıkıma götürmesine izin vermeyin. Savaşın! Direnin! Kurtuluş planının dışında kalmayın!

 

İsa’nın adını çağırın! Tanrısal lütfu almak için tek yapmanız gereken bu. Mesih’te kurtulduk ve tüm günahlarımızdan arındırılarak yaşayan umut adına yeniden yaratıldık. Kutsal Yazıların bize öğrettiklerini yapmak dışında bunu hak etmek için yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Mesih’i seçen herkes karanlığın güçlerinden üstündür.

 

Kardeşler, şeytan sizi eski bataklıklara çekmek için elinden geleni yapacak, bunu başarmasına izin vermeyin! Yeni ruhsal duruşunuzu koruyun; güçlü olun ve ayartılara direnin. Düşman bunu yaptığınızda sizden kaçacak (Yakup 4:7). Rab doğruluk tacını başınıza koydu; kimsenin onu sizden çalmasına izin vermeyin. Sonuna kadar dayanırsanız kurtulacaksınız!

 

Kutsal Yolu terk edenler üzüntü ve kinle dolarlar; artık onlar için çok geç olur. Eğer ayartılar çok güçlenirse düşmanın bizi ayarttığı yerden uzaklaşmalı ve dua etmeye başlamalıyız. Kutsallık savaşı hayatlarımızda verdiğimiz en büyük savaştır ve onu vermeden kimse Rab’bi göremez (İbraniler 12:14).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor