Günün Mesajı

08/03/2018 - DİKKATLİ DÜŞÜNÜN!

“Tanrı’nın bize lütfettiklerini bilelim diye, bu dünyanın ruhunu değil, Tanrı’dan gelen Ruh’u aldık.”

1. Korintliler 2:12

Kutsal Kitap dünyanın ruhunu değil, Rab’den gelen kutsal ruhu aldığımızı söylüyor. Rab’bin diğer Tanrısal bereketleri karşılıksız olarak bize vermesi gibi, kendi ruhunu vermesinde de kutsal bir amaç vardır. Babamızın bize verdiği bu ruhu boşa harcamamalı, armağanlarımızı tanımak ve almak için elimizden geleni yapmalıyız.

 

Yüce Rab bize asla şüphe, kargaşa ya da yanlış yapma ruhunu vermemiştir. Yüce Rab’bin çocukları olumsuz olamaz. Bize verilen ruh bu değildir. Asla kötü haberleri kabul edip kötülükler yapamayız. Dinleyin! Biz Rab’bin ruhunu aldığımız için farklıyız çünkü bu ruh bizi Rab’bi hoşnut eden bir hayat sürmek için güçlendirir.

 

İnsan günah işlediğinde her şeyini kaybetti ve kusurlu bir varlık oldu. Rab artık yüreğinde yaşamıyordu. Rab’bin boşluğunu başka hiçbir şey dolduramaz. Para, ün ya da iyi bir aile onun yerini tutamaz. Ancak Rab ruhumuza döndüğünde başarı hissi duyarız.

 

Kurtuluşu aldığımızda Rab tarafından Kutsal Ruh ile doldurulduk. Rab’bin bunu yapmaktaki amacı bizim düşündüğümüzün ötesindedir: Rab onun isteğini yapmamız için yetkin olmamızı istemektir. Onun Kutsal Ruhu vererek bizim için istediği ruhsal büyüyüşümüzü mümkün kılmaktır. Böylece onun aracılığıyla İsa’da karşılıksız olarak aldıklarımızı bileceğiz. Kardeşler, kurtuluş bir din değişikliğinden fazlasıdır. Karanlığın egemenliğinden kurtulmakla ve henüz dünyadayken Rab’bin egemenliğine taşınmakla ilgilidir (Koloseliler 1:13).

 

Kutsal Ruhun gelişi bizi Rab’bin işini yapma gücüyle ve Oğul aracılığıyla bize karşılıksız olarak verilenleri alma bilgisiyle doldurur. Artık bize sunulanları almak bize bağlıdır. İsa’da sahip olduklarımızı bilmek için sıkı çalışmalıyız. Sadece zavallı, affedilmiş günahkarlar değil, Rab’bin çocukları, mirasçıları ve Mesih’in miras ortaklarıyız (Romalılar 8:17). Bize Oğul aracılığıyla verilen hiçbir şeyi boşa harcamamalıyız; bu ister zaman ister bilgi olsun fark etmez. Yüce Rab’bin bize söylediklerine dikkat etmeliyiz çünkü onlar bizi her konuda zaferli yapacaklar. (a 37).

 

 

Dinleyin! Rabbimizin armağanları karşılıksızdır. Bu yüzden onları almak için Kutsal Söze inanarak onları kabul etmek dışında yapmamız gereken bir şey yok. İnsanların bazı dini gelenekleri var; kurbanlar ve adaklarla bir şeyleri hak etmeye çalışıyorlar. Ama bu Kutsal Kitap temelli değildir. O yüzden bunları yapmayın. Bunları yapmak Kutsal Kitap’ı reddetmektir.

 

Asla yapmamamız gereken önemli bir şey var: bize karşılıksız olarak verilenleri boşa harcamamalıyız. Bu armağanlar karşılığında hiçbir şey vermedik; o yüzden bu göksel armağanları kabul edin ve onların tadını çıkarın. Tüm bu bereketleri alarak Rab’bin isteğini yapmamız mümkün olur. Çarmıhtaki Oğul bunları alalım diye büyük bir bedel ödemiştir. Bu kurbana değdiğini hayatınızda gösterin!

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares