Günün Mesajı

09/03/2018 - BÜYÜYÜN VE DAHA FAZLASINI ALIN!

“Kardeşler, ben sizinle ruhsal kişilerle konuşur gibi konuşamadım. Benliğe uyanlarla, Mesih’te henüz bebeklik çağında olanlarla konuşur gibi konuştum.”

1. Korintliler 3:1

Pavlus Hristiyan kardeşlerine daha fazlasını da verebilirdi. Biz de anlayışsızlığımız yüzünden Rab’bin vereceği her şeyi alamıyoruz. Ama bilge olanlar Babamızın yüreğini mutlu eder (Süleyman’ın Özdeyişleri 23:15). İmanda büyümeli ve Yüce Rab’bi hayal kırıklığına uğratmamalıyız; daha alabileceğimiz çok şey var.

 

Elçi Pavlus’un bu kardeşleri ziyaret etmesi onların gelişimi için daha faydalı olabilirdi. Ama benlikte yaşıyorlardı. Kutsal Ruh’un Pavlus’a açıkladığı büyük bilgiler onlara bu yüzden aktarılamadı. Sadece Rab’bin basit mesajlarını aktarabildi. Aynısı ruhsal olarak büyümezsek bizim için de geçerlidir. Kutsal Kitap ilkelerine göre verene daha çok verileceğini unutmayalım (Luka 12:48).

 

Korint kilisesinde olanların bugün bizim kiliselerimizde de olduğunu fark edelim. Eğitimli insanlar, üniversite mezunları, bilge görünen erkekler ve kadınlar bile bu gerçeği fark etmiyor. Üzücüdür ki hastalar adına dua etmesi için başkalarını bekliyorlar. Ama başkalarının imanını canlandıran kişiler mutlaka Rab’den ödüllerini alırlar. Birisi ruhsal olarak büyüdüğünde basit meseleleri bırakıp Rab’bin yüksek seviyelerinde yaşar.

 

Her babanın yüreği oğlunun bilge biri olduğunu ve hayatın birkaç alanında başarılı olduğunu gördüğünde sevinir. Aynısı gerçek Babamız olan Rab için de geçerlidir. Bilge olursak onun yüreğini sevindiririz. Bir Hristiyan Mesih’teki haklarını bildiğinde Rab’be hizmet ederek onun iyi olduğunu ve armağanlarının doğruluk yolunda yürüyenlerden asla alınmayacağını da öğrenir (Mezmurlar 84:11). Yüce Rab’bi hoşnut etmek sadece inanmakla ve onun bize verdiklerini almakla olur.

 

Bereketler için yalvarmayın! Ruhsal olarak büyüyün ve Tanrısal bereketlerinizi alın. Rab’bin sözünü verdiği her şey çoktan bize verildi. Rab bir çocuğunun hayatında etkin olmadığında, bu kişi hala benliğe göre yaşar. Ama ruhsal olarak gelişen bir Rab hizmetkarı İsa tarafından verilen bol yaşamı tadar (Yuhanna 10:10). Siz bu yaşamı aldınız mı? Mesih’teki duruşunuzu belirleme zamanınız gelmedi mi?

 

Eğer imanda büyümezseniz Rab ona hizmet etme şeklinizden hoşnut olmaz. Geçmişteki iman kahramanlar düşmanlarını korkutacak kadar cesurdular. Küçük bir çocukken de yetişkinken de Rab’bin varlığında yaşayan Davut, dev ile karşılaşacağı zaman saatlerce dua etmişti. Sonra da Golyat’la korkusuzca savaştı (1. Samuel 17).

 

Babamız sizin de böyle yaptığınızı görmek istiyor! Yüce Rab’de şimdiye kadar aldıklarınızdan çok daha fazlası sizi bekliyor. Büyüyün ve onları alın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor