Günün Mesajı

10/03/2018 - İTAATKAR OLMAK

“On dört yıl aradan sonra Titus’u da yanıma alıp Barnaba’yla birlikte yine Yeruşalim’e gittim.”

Galatyalılar 2:1,2

Rab’bin buyruklarına itaat ediyor musunuz? Müjdeye hizmet etme sorumluluğunuzu yerine getiriyor musunuz? Rab size yapmanız gerekenleri açıklıyor mu? Belki de boş yere koşuyor, yürüyor ya da sürünüyorsunuz. Ama hepimiz hizmet etmek için kurtarıldık. Kimse Rab’bin işinden muaf değildir.

 

Bazılarımızın bize verilen görevle ilgili bilgisiz olmaları kaygı vericidir. Bu Mesih’in Bedeninin üyelerinin birçoğu için böyledir. Birçoğu Rab’bin işini sadece bereketlerini almak için yapmaya çağırıldığını düşünerek kendini kandırır. Hatta birçokları bu görevlere hiç yanaşmaz. Dikkatli olun! Düşman insanları Rab’den uzaklaştırıp ruhsal konuları umursamamaları için çalışıyor.

 

Açık konuşalım: Rab’bin size yapmanızı söylediği şeylerden bir gün sorumlu tutulacağınızı hiç düşündünüz mü? Yoksa sizin Rab’bi seçen olduğunuzu düşünüp meyve vermekle ilgilenmiyor musunuz? Bu ne kadar yanlış bir düşüncedir! Dinleyin! Yüce Rab’bin vaatleri bizim için olduğu kadar, Kutsal Kitap’taki buyrukları da bizim içindir. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışmıyorsak vay halimize! İyi Haberi yayma işi her insanın görevidir.

 

Eğer Rab’bin sizinle bu önemli konuda konuşmadığını söylüyorsanız, Rab’bin sizi oğlu değil de gayrimeşru çocuğu olarak gördüğünü düşünüyorsunuzdur. Rab’bin işini yapmıyorsanız nasıl Mesih’in Bedeninin bir üyesi olduğunuzu söylüyorsunuz? Ölü bir hücre misiniz? Eğer bir uzvunuz çalışmıyorsa, kuruduysa ya da verimsizse o bütün vücudu bozacağından kesilmesi gerekir değil mi? Rab bir uzvunun bedeninin geri kalan kısmını bozmasına izin verir mi?

 

Birçokları imanda verimsiz bir şekilde emekliyor, yürüyor ya da koşuyor. Rab’bin kilisesi için olan buyruklarını yerine getirmek için kurtarıldıklarını anlamıyorlar. Öldüğünde her şey bitecekmiş gibi yaşayanlar, çağırıldıkları kurtuluşun anlamı hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.

 

Kimse Rab’bin planından muaf değildir. Böyle sananlar son Gün’de derin bir üzüntü yaşayacaklar çünkü düşman tarafından kandırıldıklarını fark edecekler. Zenginliklerin büyüsü, hayatın kaygıları ya da başka hırslar (Markos 4:19) insanların görevlerinde başarısız olmalarına yol açar. Bu yüzden bugün milyonlarca insan sonsuz yıkıma doğru gidiyor.

 

Babamızın işi için görevlendirdiği önderlerle konuşun. Size yeni ve faydalı talimatlar verecekler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares