Günün Mesajı

11/03/2018 - NEYE ÇAĞIRILDINIZ?

“Bu nedenle, Rab’bin uğruna tutuklu olan ben, aldığınız çağrıya yaraşır biçimde yaşamanızı rica ederim.”

Efesliler 4:1

Çağırıldığınızda hayatınız nasıldı hatırlıyor musunuz? Rab kusurlarınıza bakmadı ve size ne tür birisi olmanızı istediğini ve umduğunu gösterdi. Rab planlarını değiştirmedi. Bu yüzden Rab’bin size verdiği göreve tekrar dönün. Babamızın isteğini gerçekleştirmenin yolu budur.

 

Şüphe yok ki Rab bizi çağırdığında hiçbir değerimiz yoktu. Rab’bin sevgisi bizi İsa’ya getirdi. Bizi seçti, tüm günahlarımızı yıkadı ve bizi ruhsal kirlilikten tamamen arındırdı. Bizi saygınlıkla donattı ve yeni hayaller hayatımızın bir parçası oldu. Babamızla olan yürüyüşümüzün ilk günleri harikaydı çünkü hiç böyle sevildiğimizi ve bereketlendiğimizi hissetmemiştik.

 

Rab tarafından kendi niteliklerimiz sebebiyle değil, Rab’bin bizi seven iyi yüreği ve merhameti sayesinde seçildik. Rab kusurlarımızı umursamadı. Bizi tamamen bağışladı ve Kutsal Ruhu ile sardı. Böylece onunla paydaşlığa başladık ve düşmanın egemenliği üzerinde yetkilendirildik.

 

O günlerde Yüce Rab’bin hayatınız için muhteşem bir planı olduğunu hissettiniz değil mi? Rab size olmanızı istediği kişiyi de gösterdi. Bu hepimiz için böyledir; belki siz dikkat etmemiş olabilirsiniz. Çünkü şeytan gelip sinsice sizi Rab’bin varlığından uzaklaştırdı. Bugün günaha batıyorsunuz ve en kötüsü de Yüce Rab’bin yanlışlarınızı umursamadığını düşünüyorsunuz.

 

Rabbimiz asla değişmez (Yakup 1:17). O halde şeytanın sizi kandırmasına neden izin veresiniz? Yargı gününde bu davranışlarınız mazur görülmeyecek. Rab’bin gözlerinizi açmak ve sizi doğru bir kişiye dönüştürmek için gösterdiği tüm çaba boşuna mıydı? Rab size ezgiler, mesajlar, tanıklar ve başka birçok yolla ulaşmaya çalıştığında ne yaptığını bilmiyor muydu?

 

Şeytanı dinlemeye son verin ve Rab’be dönüp onun ilahi planıyla devam edin. Sonsuz yaşamı kaybetme riskine değmez. Düşmanın size gösterdiği tüm ilişkiler, sahtekarlıklar ve yanlışlar sizi Babamızın görkemli amacından uzaklaştırmaktan başka bir şey yapmaz. En iyi kararı verin, Rab’den sizi bağışlamasını isteyin ve önceki gibi Rab’bin bu kayıp ve kirli dünyadaki gerçek bir hizmetkarı olarak devam edin.

 

Rab sizi böyle görmek istiyor. Düştüğünüz yerde kalmayın. Şeytanın yere düşmeniz için her gün size doğru uzattığı ‘pençeleri’nden kurtulun. Bunu yapmazsanız saygın bir hayat yaşayamazsınız. Ama yaşamaya çağırıldığınız hayat böyle bir hayattır. Bu çağrıya cevap vermezseniz sonsuz yaşam boyunca kayıp olursunuz. Rab’bin isteğini gerçekleştirenler İsa ile sonsuza dek birlikte olacaklar. Onun sonsuz bilgeliğinde sonsuza dek tadını çıkaracağınız birçok iyilik vardır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares