Günün Mesajı

10/04/2018 - KULLAR ÖDÜLLENDİRİLİR

Gerek sizler, gerek Laodikya’dakiler, gerekse sizler gibi yüzümü hiç görmemiş olanlar için ne denli büyük bir uğraş verdiğimi bilmenizi isterim.

Koloseliler 2:1

Rab’be kulluk etmek demek ne demektir? Rab’bin size söylediklerini tam olarak yerine getirmeniz demektir. Kardeşlerimizle ilgilenmemizin ve kötülükle tüm gücümüzü kullanarak savaşmamızın sebebi budur. Kardeşlerimizin hayatlarında olan bitenler için dua etmeliyiz. Onlar adına aracılık ettiğimiz için ödüllendirileceğiz.

 

İsa onun yaptıklarını bildiğimizden dolayı bizi kulları olarak çağırmayacağını söylemiş olsa da (Yuhanna 15:15), gerçekte onun kulları olduğumuzu biliyoruz. Ayrıca İsa bazılarına iyi ve sadık köle, azılarına ise kötü köle deneceğinden de bahsetmiştir (Matta 25:14-30). Sadece kendisine söyleneni yapmakla yetinene de ‘işe yaramaz köle’ demiş, fakat onu kötü ya da sadakatsiz olarak nitelememiştir. Efendimizin ağzından çıkan en ufak şeyi duymak için gözlerimizi ve kulaklarımızı sonuna kadar açmalı ve duyduklarımızı yerine getirmeliyiz.

 

Rab’bin gerçek bir kulunun hayatında Baba’ya itaat etmekten daha üstün bir öncelik yoktur. Birçoğumuzun tek düşündüğü kendi evine, arabasına, gösterişli mobilyalara, bolca yiyeceğe, güzel giysilere ve banka hesabındaki yüksek miktar paraya sahip olmaktır. Ama Yüce Rab’bin kulları olmaya çağırıldıklarını bilenler en önemli olan şeyin Rab’bin planını gerçekleştirmek olduğunu da bilirler, çünkü Rab geri kalan her şeyin icabına bakacaktır. Hayatınızı nasıl yaşıyorsunuz? Dualarınızda neler söylüyorsunuz? Sizi en çok ne kaygılandırıyor? Rab’be gerçekten kulluk ediyor musunuz?

 

Kardeşini katleden Kayin, Rab ona Habil’i sorduğunda yanlış cevap vermiş, ‘bilmiyorum, kardeşimin bekçisi miyim ben?’ demişti (Yar. 4:9). İşin aslı, hepimiz gerek anne babamızdan gerek Rab’bin ailesinden doğan kardeşlerimizin bekçileriyiz. Bu yüzden onlardan bazıları bizi hiç yüz yüze tanımamış ya da tanımayacak olsa da onlar için savaşmalıyız.

 

 

Bizim savaşımız sadece birkaç söz söylemekten ibaret değildir; aksine devlerin savaşı gibidir. Rab’deki tüm kapasitemizi kullanarak savaşmalı, kimin için dua ediyor olursak olalım, dua ediyormuş taklidi yapmamalıyız; yoksa hatamızın sorumluluğu bizim olacaktır. Eğer Rab size birinin bir yanlış yapmak üzere olduğunu gösteriyorsa görevinizi başınızdan savmayın. Rab’bin bir kulu olarak duruşunuzu alın ve o kişi için zafer kazanana kadar savaşmaya devam edin.

 

Kardeşlerimizin başına ne zaman kötü bir şey gelirse ya da gelmek üzere olursa hemen onlar için savaşa girmeliyiz; onlar Mesih’teki gerçek kardeşlerimizdir. Dualarımız Rab’bin gözünde etkilidir. Rab yapmaya hazır olmadığımız hiçbir işi yapma isteğini bize vermez.

 

İsa Mesih’imiz onun öğrencilerinden birine sadece bir bardak su verenin bile ödülsüz kalmayacağını söyledi (Matta 10:42). Eğer ihtiyaç içindeki birine zamanımızı ve imanımızı verirsek ne kadar ödül alacağımızı bir düşünün. İsa onun bedenine ait birinin yararına yaptığımız her şey için bizi mutlaka ödüllendirir. Mesih’teki duruşunuzu almayı ihmal etmeyin! Sizi ilgilenmeye çağırdığı herkes için gerçekten dövüşün!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares