Günün Mesajı

11/04/2018 - ATLARI KAÇIRMAYIN

Kardeşler, size yaptığımız ziyaretin boşa gitmediğini siz de biliyorsunuz.

1. Selanikliler 2:1

Rab sizi nereye götürdüğünü biliyor. Sizin için iyi şeyler planladı. Bu yüzden devamlı onun varlığında kalmaya özen gösterin. Düşmanın işlerinin etkisine kapılmayın ve Babanın hayatınız için sunduğu fırsatları boşa harcamayın. Ödülünüz sonsuz olacak.

 

Rab Pavlus’u sonsuz amacına ulaşması için Selanik’e göndermişti. Rab de yapılması gereken iş neredeyse bizi oraya gönderir. Fırsatları boşa harcamayın! Misafirlerin şaraba ihtiyaç duyabileceği her türlü düğün ya da şölen davetini kabul edin ve bunun için hazırlanın (Yuhanna 2:1-11). Bir eksiğin olduğu ve yardımcı olabileceğiniz her fırsatı değerlendirin. Ev sahibinin kaynanasının ateşinin olduğu bir evde belki atıştırmalıklar eksiktir (Markos 1:29-31). Ya da belki şehrin valisinin kızı ölüyordur (Luka 8:40-42, 49-56). Bütün davetleri kabul edin.

 

Rab’bin huzuruna girmeye her zaman hazır olun ki sizi ihtiyaç duyulduğunuz her yere gönderebilsin ve orada sizi tanımayan insanlar için bile bir iyilik yapabilme kapasitesine erişin. Kardeşim, her türlü durumu değiştirebiliriz. Her zaman Rab tarafından gönderildiğiniz yerde yapacak bir şeyiniz olacak. Bu yüzden her zaman Rab ile paydaşlık içinde olun. O zaman size emanet edilen işi layıkıyla yapmakta başarılı olacaksınız.

 

Rab’bin huzurunda kalmaktan daha iyisi yoktur. Filipus Rab’bin huzurunda nefes almıyor olsaydı, Yüce Rab ondan Gazze’nin güneyindeki çöle gitmesini istediğinde bunu duymayacaktı (Elç. 8:26-40). Şam’daki öğrenci Hananya Rab’be dua etmeseydi gözlerinin açılması için dua eden Tarsuslu Saul ile hiç karşılaşmayacaktı (Elç. 9). Elçi Pavlus’un gözlerinin açılması için ellerini uzatacak olan o olmayacaktı.

 

Rab’be kulluk edenler düşmanın işleri karşısında şaşmamalıdır. Şeytan insanların sağlıklarını, ahlaklarını, maddi yaşamlarını ve ailelerini en kötü şekilde etkilemeye çalışır. Birisi size getirildiyse ya siz yardım etmek için birine yönlendirildiyseniz, İsa Mesih’in adında onların problemini çözmek için ihtiyacınız olan imkanlara sahipsiniz demektir.

 

Hiçbir fırsatı boşa harcamamak için hep hazır olun. Kendilerine verilen küçük işlerde sadakat gösterenlere daha büyük işler emanet edilir (Matta 25:21, 23). Bir taksi şoförüne tanıklık verdiğinizde, otobüste veya trende yanınızda oturan biriyle bir söz paylaştığınızda, kasapta ya da bankada sırada eklerken dua ettiğinizde, sonunda büyük bereketler alırsınız. Yüce Rab için sadece büyük işler yapma hayali kuranlar çok şey kaybediyorlar. Neden Göksel Babanın size sunduğu tüm fırsatları değerlendirmiyorsunuz? Sonuçta kullarını seçen, eğiten ve göreve gönderen odur.

 

Rabbimize sadakatle kulluk edenler yüzyıllardır ödüllendirildiler. İsa’nın adından kanamalı kadına bahseden kişiden (Luka 8:43-48) Kutsal Yazılardan bahsedilmese de bu kişi Rab tarafından ödüllendirilmiştir. Düşmanın sizi kandırmasına izin vermeyin. Rab sizi neden görevlendirdiğini bilir. Rab’bi dinleyin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares