Günün Mesajı

12/04/2018 - DEVAMLI RAHATLIK VE KORUMA

Ama Rab güvenilirdir. O sizi pekiştirecek, kötü olandan koruyacaktır.

2. Selanikliler 3:3

Şeytan devamlı etrafımızdadır ama onun tehditlerinden korkmamalıyız çünkü Rab sadık olduğu için bize rahatlık ve koruma sağlar. O halde korkacak ne var?

 

Rab’bin sözü şeytanın avlayacak birilerini arayan kükreyen bir aslan gibi olduğunu söyler (1. Petrus 5:8). Ama ondan korkmamalıyız çünkü eğer bize zarar verebilecek olsaydı Rab ona bu gücü vermezdi. Tek yapmamız gereken düşmanın saldırılarına karşı imana sıkıca tutunmak. Şeytanın sadece imanını kullanmayanları ve duruşunu korumayanları avlayabileceğini unutmayın.

 

Şeytanın kükremelerinin bizi sarsmaması gerekiyor. O Rab’bin ayaklarının dibinde olanlara hiçbir şey yapamayacağını biliyor. Çünkü Rab’bin ateşi bizi sarmaktadır. Rab’bin ateşten duvarı bize hiçbir kötülüğün dokunmasına, hiçbir belanın yaşadığımız yere uğramasına izin vermez (Mezmurlar 91:10). O halde sağduyulu olmalı, gözümü açmalı ve şeytana hayatımızda basacak bir yer bırakmamalıyız.

 

Rab her zaman sadıktır. Onun imanla savaşan ve düşmana teslim olmayan tüm çocukları, her koşulda Yüce Rab’bin sözlerini tamamen ve kesinlikle gerçekleştirdiğini görürler. Gökyüzü ve yeryüzü bir gün ortadan kalksa bile Rab’bin vaatleri ve açıklamaları her zaman gerçekleşecektir çünkü hayatta değişmeyen tek bir şey var: Rabbimizin Sözü (Luka 21:33).

 

Yukarıdaki ayette geçen ‘pekiştirme’ sözcüğü ‘onaylama’ olarak da çevrilebilir. Bu şeytanın saldırılarına karşı olan savaşımızda Rab’bin bizim onun halkı olduğumuzu onaylayacağı ve hepsini kazanmamız için bize yardım edeceği anlamına gelir. Eğer şu anda hayatınızda bir zorluktan ya da denenmeden geçiyorsanız düşmanın duymak istediklerini söylemeyin. Çünkü olumsuz sözler ona saldırılarına devam etmesi için güç verir. Sadece Rab’bin sözünde söylediklerini ağzınızla açıklayın; şeytanın tüm saldırılarının üstesinden geleceksiniz.

 

Yüce Rab’bin bizim için yapabileceği şeylerle ilgili başka bilmemiz gereken bir şey yok: O bizi ‘kötü olandan koruyacak’ ve bu yeterli. Rab’bin şeytanın hayatınıza yönelik tüm saldırılardan sizi koruyacağını hatırlayın. Ayağa kalkıp şeytanla savaşın ve İsrail’i koruyan Rab’bin sizin de sığınağınız olduğunu bilin. Şeytanın okları Rab’bin kalkanını asla delemez. Eğer size zarar veren bir şeyler gördüyseniz imanla ayağa kalkın ve kötülüğü azarlayın. Düşmanın yalanlarından hiçbiri size üstün gelemez.

 

Söze tutunanların şeytanın tehditlerinden hiçbirinden korkmamaları gerekir çünkü Rab’bin koruması altındadırlar. Şeytan sadece korkan Hristiyanlara zarar verebilir; çünkü onlar Yaratıcılarının sözüne güvenmediklerini göstermiş oluyorlar. Dua etmeye başlamalı ve Rab’den düşmanın sizi kandırmasına izin verdiğiniz için sizi affetmesini istemeli, onu ve onun kötü işlerini azarlamalı, böylece onu hayatınızdan kovmalı ve oluşabilecek sonraki şeytani saldırılardan sakınmalısınız. Çünkü Sadık Rab sizi mutlaka korur!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares