Günün Mesajı

14/04/2018 - GÖKLERDEN GELEN UYARI

Ruh açıkça diyor ki, son zamanlarda bazıları yalancıların ikiyüzlülüğü nedeniyle aldatıcı ruhlara ve cinlerin öğretilerine kulak vererek imandan dönecek. Vicdanları adeta kızgın bir demirle dağlanmış bu yalancılar evlenmeyi yasaklayacak, iman edip gerçeği bilenlerin şükranla yemesi için Tanrı’nın yarattığı yiyeceklerden çekinmek gerektiğini buyuracaklar.

1. Timoteos 4:1

İmandan dönenlerin, yani Mesih inançlarını reddedenlerin sayısındaki artış son zamanlarda reddedilemez bir gerçek. Bazı insanlar kutsal olmaya çağırıldıkları halde Gerçeğin ilkelerine göre yaşamıyorlar. Dünyanın sonunun yaklaştığını gösteren işaretlerden biri de Kutsal Yazıların taklit edilmesidir. Aldatıcı ruhlar Mesih’teki kardeşlerimizden birçoğunu kandırmayı başaracak. Bu yüzden şeytani öğretiler birçok kişiye ulaşıp onları kontrol edecek. Tek çıkış yolu Rab’bin sözünün asıl kaydına dönmektir.

 

Gerçekten kurtulmuş olan bu insanların düşeceği durum önceden görülmüştür ve Kutsal Kitap bunun gerçekleşeceğini belirtmiştir. Maalesef kilise başlangıçtan bu yana yüz yıllardır birçok üyesinin imandan uzaklaştığını görmüştür ve bu miktar bugünlerde önemli ölçüde artmıştır. Bu Rab’bin sözüne saygı duymamanın sonucudur çünkü onun ayıpladığı şeyler bu şekilde kabul edilip uygulanırlar. Hristiyanlar, yani Rab’bin halkına ait çiftler sıklıkla boşanıyorlar ve başka birçok iğrenç uygulamayı benimsiyorlar.

 

Doğru öğreti Rab’bin kullarından bazıları tarafından uygulanmıyor çünkü Gerçeği yaşamak onların omuzlarına yük geliyor. Bu çağda birçok tuhaf teori var ve sadece Rab’bin ağzından çıkan Söz’e tutunmaları gereken birçok insan (Matta 4:4) bu tuhaf ve şeytani öğretileri benimsiyor. Birisi Kutsal Yazılara olan saygısını yitirdiğinde Müjde göz açıp kapayıncaya kadar yapılan yanlışı meşrulaştırmak için taklit edilebilir. Bu İsa Mesih’in gelişinin yaklaştığının da göstergesidir. Böyle sapkınlıklar doğduğu zaman Kutsal Kitap’ın uyarılarından haberi olmayan bazı kilise üyeleri ‘Gel İsa Mesih’ (Vahiy 22:20) diye dua ederler. Ama son günler gelene kadar daha yapılacak çok şey var. Bu yüzden doğru dua daha çok bilgelik istemek için olmalıdır. Bu şekilde Babamızı hoşnut edeni yapmış olur, kurtuluşu kayıp insanlara ulaştırırız.

 

İmandan dönmenin arkasında aldatıcı ruhlar vardır; onlar kötülük görevlerini yerine getirmek için çok çalışırlar ve bazen başarılı olurlar. Kutsal Ruh bize son zamanlarda olacakları haber vermiştir. Bu yüzden Rab’be daha çok tutunmalı, aldatıcı ruhlara ve onların aldatıcı işlerine kapılmamalıyız.

 

Aldatıcı ruhların öğretilerinden kurtulmak kolaydır. Tek yapmamız gereken onlara hiç kulak vermemektir. Sıklıkla bu öğretiler başarıya ulaşırlar ve Rab’be gerçekten kulluk etmeyenleri yozlaştırırlar ama onlar sadece kendi çıkarlarını ve insanların alkışlarını isteyenlerdir. Bu yüzden aslında benliğin isteklerinin kullarıdırlar.

 

Kutsal Ruh mazeretlerimizin kabul edilmeyeceği konusunda bizi uyarmıştır. Son günlerde olacak korkunç şeyleri ve bunların bizi kirletebileceğini bilmediğimizi söyleyemeyeceğiz. Rab’bin uyarılarına kulak verin ve göklerden gelen ekmekle yaşayın, o zaman düşmezsiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares