Günün Mesajı

15/04/2018 - KURALLARA UYUN

Bunun gibi, spor yarışmasına katılan kişi de kurallar uyarınca yarışmazsa zafer tacını giyemez.

2. Timoteos 2:5

Rab’bin işini gelişigüzel bir şekilde yapmamalıyız. İsa beş parça ekmeği ve iki balığı dağıtırken bizim için bir örnek gösterdi (Luka 9:12-17). Ayrıca kendi kafamızdan öğreti uyduramayız. Tek yapmamız gereken Rab’bin mutlak egemenliğini kabul etmek ve onun savaşlarında savaşarak hedefimizin sonsuz yaşamdaki büyük ödül olduğunu aklımızda hep bulundurmaktır.

 

Rab’bin işinin layıkıyla yapılabilmesi için hiçbir şey kafadan uydurulmamalıdır. Kutsal Kitap’taki iman kahramanlarını iyi incelemeli, aynı verimliliğe ulaşmak için onları örnek almalıyız. Onlar yalnız Rab’bin esiniyle hareket eden, kendilerine söyleneni yapan ve hiçbir tehditten korkmayan kişilerdi. Ayrıca Yüce Rab için yaptıkları işleri kendi kafalarından uydurmadılar. Bunu deneyenler ise başarılı olamadılar.

 

Kutsal Kitapta Efendimizin ekmeği ve balığı aç kalabalığa dağıttığı olay anlatılır. İsa kalabalıktan ellişer ve yüzer kişilik gruplar oluşturmalarını istemişti. Bundan önce ekmeği bereketleyip çoğaltmadı. Burada İsa bize yaptığımız her şeyi düzen içinde yapmamız gerektiğini söylüyor. Bu insanların ne kadar aç olduklarından şüphe yok; ama önce İsa’nın belirlediği düzeni almaları gerekliydi.

 

Mesela Rab’bin işi için bir iletişim uzmanını örnek almaya karar veren birisi, bu alandaki ‘bilge kişiler’in yönlendirişlerine göre ilerler ve sonunda elde ettiği şeyin benliğin ürünü olduğu fark eder; bu ise Rab’bin gözünde değersizdir. Kapı hala küçük ve yol dardır (Matta 7:13-14), ama ancak onlardan geçenler Rab’bi hoşnut ederler. Rab ile ilgili konularda onun talimatlarına kulak verip onun kurallarını izlemeli, Kutsal Ruh’a bağlı kalmalıyız.

 

Babamızın işini kendi istedikleri gibi yapmaya karar verenlerin hayatlarında ve yaptıkları işte mutlak otorite olarak Rabbimizi tanımadıkları açıktır. Dinleyin! Rab evrendeki en akıllı varlıktır. Doğayı yöneten tüm yasaları yaratan, dünyayı ve diğer yıldızları yörüngelerine koyan, onları canlı tutan Rab’dir. Onun bizi kendi dilediği gibi kullanmasına izin verirsek her alanda tamamen başarılı oluruz.

 

Diğer yandan Rab’bin işini yaparken kendi yöntemlerini kullananlar Rab’bin savaşlarını doğru şekilde savaşmamız olurlar ve bu tehlikelidir. Harun’un iki oğlu bunu yaptılar ve sonunda öldüler çünkü Yüce Rab onların esinini kendi buyruklarına aykırı bir ateş olarak gördü (Levililer 10:1,2; Çölde Sayım 26:61). Bu yüzden asla Rab’bin buyruklarına aykırı ateşler kullanmayın kardeşler. Putperest bir geçmişten gelenlerin büyülerini Rab’bin işi için kullanmadıklarından emin olmaları gerekir.

 

Elçi Pavlus yukarıdaki ayette zafer tacından bahsediyor. Bu tacı hedefimiz olarak görmekte hiçbir sakınca yoktur; çünkü bunu bize Rab vaat etmiştir. Diğer türlü Rab her birimizin ödülünü gizli tutar ve son günde bizi onunla şaşırtırdı.

 

İnanıyorum ki Rab’bin bizim için beklettiği birçok böyle ödül de var. Ama bize açıklanan ödülleri hedef olarak belirleyebilir, bu doğrultuda Rab’bin kutsal isteğini yerine getirmek için gayret edebiliriz. Ama her şeyin onun kurallarına uygun olarak yapılması gereklidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares