Günün Mesajı

18/04/2018 - NE KADAR HARİKA BİR RABBİMİZ VAR

Oğul, Tanrı yüceliğinin parıltısı, O’nun varlığının öz görünümüdür. Güçlü sözüyle her şeyi devam ettirir. Günahlardan arınmayı sağladıktan sonra, yücelerde ulu Tanrı’nın sağında oturdu.

İbraniler 1:3

Rabbimiz düşünebileceğimizin ötesinde bir varlıktır. Babamızın görkeminin parıltısı, kişiliğinin ifadesi, her şeyi elinde tutan, günahlarımızı bağışlayan, bütün gücü elinde bulundurandır. Ve bu Rab, içimizde yaşar!

 

Rab’bin doğasının gizemi düşünebileceğimizin ve anlayabileceğimizin ötesindedir. Sınırlı aklımızın kavrayabileceğinden ötededir. Babamız bize Sözünü ve İsa’yı –Oğul, Rab’bin Sözü ve Eylemi- verdi ve her şeyi O yarattı. Adem’in günahı dünyaya kaos getirdi ama bir gün aynı Söz yeryüzünde büyük bir ateş yakacaktır. Yeryüzü ve gökyüzünün yandığı ateşin küllerinin üzerinde yeni Yeryüzü ve Gökyüzü yaratılacaktır (Vahiy 21:1).

 

Yukarıdaki ayet İsa’nın Babasının yüceliğinin parıltısı olduğunu ifade ediyor. Bunun anlamı şudur: Efendimizden ne kadar öğrenirsek o kadar aydınlanırız. İsa’ya gözlerimizi hızlıca çevirdiğimiz küçük bir anda dahi hemen ışık buluruz. Mesih’ten Rab’bin sorunlarımızın çözüldüğü çıkış yollarını görmemiz için gereken ışığı alırız ve tam olarak bu ışıkta bilgelik kazanırız. Karanlığın güçleri Rab ile yürüdüğümüz zaman bize asla dokunamaz.

 

Babamızı İsa’da görebiliriz (Yuhanna 14:9) çünkü o Rab’bin benzeyişini yansıtır. Müjdeyi tamamen anladığımızda Rab’bin de neye benzediğini daha iyi görürüz. İsa’nın Rab’bin yalnız iyi yüzü olduğunu düşünen insanlar var bu doğru olamaz çünkü Yüce Rab’de kötü olan hiçbir taraf yoktur. Baba, Oğlu gibidir. Bu yüzden Söz’den elde ettiğimiz resim Babamızı tam olarak doğru yansıtır. Onu anlayanlar Rab’bi görebilirler.

 

Mesih var olan her şeyi elinde tutar ve onun önünde eğilmeyenleri bile yaşatan odur. Onun yoluna ve işine engel olmaya çalışanlar bile ondan güç alırlar. Sadece onlar bir gün sonsuz laneti alacaklar. Çünkü hayatlarında Rab’be alması gereken yeri vermiyorlar ve birçokları Yüce Rab’bin kendilerine verdiği bereketleri başka ‘ilahlardan’ aldıklarını söylüyorlar.

 

İsa çarmıhta günahlarımız için öldükten sonra yücelerde ulu Rab’bin yanında oturdu. En kötü yanlışları yapmış olan kişiler bile eğer günahlarını itiraf eder ve bağışlanma dilerlerse tüm hataları affedilecektir (1. Yuhanna 1:9). Günahlarımız aklanmıştır ve bizi artık Rab’bin sevgisinden ayırabilecek hiçbir şey yoktur.

 

İsa bize kurtuluş getirdikten sonra göklerdeki ve yeryüzündeki tüm gücü eline aldı (Matta 28:18). Şimdi bilmemiz gereken en önemli şey İsa’nın gücünün onu Rab ve Kurtarıcı olarak kabul eden herkese verildiğidir. Siz ne durumdasınız? Rab’bi Kurtarıcınız olarak kabul ettiniz mi?

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares