Günün Mesajı

19/04/2018 - ARMAĞANLARINIZI KULLANIN

İçinizden birinin bilgelikte eksiği varsa, herkese cömertçe, azarlamadan veren Tanrı’dan istesin; kendisine verilecektir.

Yakup 1:5

Hiçbir konuda eksiğimiz olmamalı; ama eğer olursa tek yapmamız gereken Rab’den istemektir çünkü onun elleri bizi bereketlemek için hep açıktır. Rab eski günahlarımızı hatırlayıp bizi utandırmaz. Ondan her istediğimizde bize vereceği bir bereket vardır.

 

Yüce Rab’den korkanların asla bilgelikten yana eksiklikleri olmaz çünkü bir Hristiyanın yaşamındaki en temel bilgelik ilkesi Rab’be saygılı olmaktır (Mezmurlar 111:10; Süleyman’ın Özdeyişleri 1:7). Eğer insan Rab’bin isteğine saygılı olmazsa hayatında kutsal nitelikleri temel olarak almaz. Rab’bin buyruklarını bilip onları yerine getirerek hayatımızı bilgece yaşamış oluruz. Onlarla Rab’bin yaratılış projesinin resmini detaylarıyla görebiliriz. Ancak diğer yandan bilgece yaşamayanlar sanki Rab içlerinde yaşamıyormuş gibi hareket ederler ve her ayartıldıklarında düşerler.

 

Düşman Rab’bin birçok hizmetkarını sanki onlara hiç bilgelik verilmemiş gibi yaşamaları için ayartmıştır. Yakup’a göre herkes bu değerli armağanı alır; ama eksiği olanların tek yapması gereken Yüce Rab’den bunu istemektir. Kendimizi Rab’bin önünde yoklayarak Rab’bin buyruklarını yerine getirip getirmediğimize dikkat etmeliyiz. Rab’bin isteğine göre mi yoksa kendi isteğimize göre mi yaşıyoruz kontrol etmeliyiz. Sözde yazılı olan ilkelere göre yaşadığımızdan emin olduktan sonra her zaman Rab’den bereket isteyebilir ve alacağımıza inanabiliriz.

 

Yakup Yüce Rab’bin ondan bir şey isteyenlere cömertçe verdiğini söylemiştir; yani Rab’bin kolları bize karşı her zaman açıktır. Yani iyi insan taklidi yapmanın ya da bize bir armağanı versin diye Rab’be yalakalık yapmanın gereği yoktur. Kardeşim, Kutsal Kitap’taki bir vaadi almak için sadece doğru tavra bürünmen gerekiyor; bunu imanla yap ve istediğini alacaksın. Eğer alacağına inanmıyorsan zaten onu istemenin de anlamı yoktur.

 

Babamızın bize azarlamadan verdiğini hatırlamak da önemlidir. Rab geçmişteki yanlışlarımızı hatırlamaz. Eğer dua ederken aklınıza geçmişteki yanlışlarınız geliyorsa günahınızı itiraf edin ve Rab’den bağışlanma dileyin. Ondan sonra ise o yanlışınızı sonsuza dek unutmanız gerekiyor. Bağışlanmış bir günah Rab’bin gözünde yok hükmündedir. O geçmiş hatalarımızı hatırlamaz (İbraniler 8:12). Yüce Rab sizi asla geçmişteki yanlışlarınızdan dolayı utandırmaz ve verdiği sözü mutlaka yerine getirir.

 

Yakup eğer isterseniz istediğinizi alacağınızı açıkça belirtmiştir. Bu yüzden bilgelik isteyen kesinlikle bilgelik alır. Babamız asla böyle muhteşem bir armağanı vermeyi reddetmez. Bu çok güzel değil mi kardeşim? Bilgelikte eksiğin mi var? O zaman dua et ve Babamızın sana o armağanı vereceğinden emin ol. Dahası da var: Rab diğer ihtiyaçlarını da karşılayacak. Eğer şifaya ya da bir tür maddi sorununun çözülmesine ihtiyacın varsa, ruhsal olarak sana sıkıntı verene her şeyle savaş ve bereketini istemeye başla. Ararsan onu bulacağından emin olabilirsin. Bu tutumla hareket ederseniz göreceksiniz ki Rab çocuklarının hiçbir eksiği olmasını istemez.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares