Günün Mesajı

20/04/2018 - YENİDEN DOĞDUK

Rabbimiz İsa Mesih’in Tanrısı ve Babası’na övgüler olsun. Çünkü O büyük merhametiyle yeniden doğmamızı sağladı. İsa Mesih’i ölümden diriltmekle bizi yaşayan bir umuda, çürümez, lekesiz, solmaz bir mirasa kavuşturdu.

1. Petrus 1:3

Rab’bin ruhumuzun yeniden yaratıldığı kurtuluş sürecinde zirvesini gösterdiği büyük merhametinin anlamını tamamen görmemiz gerekiyor. İçsel, yani asıl varlığımız Adem’in günahıyla Rab’den ayrılmıştı; yani ruhsal olarak ölmüştük. Bu olduğunda Yaratıcımızla iletişim kurma imkanımızı da kaybetmiştik çünkü günah Rab ile aramızdaki bağlantıyı koparmış, düşmanın hayatımıza sıkıntılar getirmesini ve bizi kendi amaçları için kullanmasını mümkün kılmıştı.

 

Ama Rab’bin büyük lütfu etkin olmaya başladı ve yaratılış işi tamamlandı. Artık İsa’yı hayatlarımızın kurtarıcısı olarak kabul ettiğimizde sadece kurtulmakla kalmıyor aynı zamanda yeniden de yaratılıyoruz; hem de kusursuz olarak yaratılıyoruz. Bu eksiksiz bir iştir ve bu sayede Babamızla iletişimimizi yeniden sağlıyoruz.

 

Bence yeniden yaratılış işi yaratılıştan daha az önemli değil. Hatta belki daha da önemli. Çünkü günahlarla dolu olan kirli ruhumuz sanki hiç yanlış yapmamışız gibi tertemiz bir şekilde yeniden yaratılarak Rab tarafından yaşayan bir umuda kavuşturuluyor. Kutsal Yazılarda bulabileceğimiz gerçekleri öğrenip onlara göre duruşumuzu belirlemek ve muhteşem Rabbimizi asla hayal kırıklığına uğratmamak en iyisidir. Babanın bizim için olan planları sadece bağışlanmış zavallı günahkarlar olmamız için değil, onun gerçek benzeyişinde yaşamamız içindir.

 

Kardeşim, geçmişte yaşama! Eğer Mesih yeniden dirilmeseydi imanımız boşa (1. Korintliler 15:14, 17) ve verimsiz olurdu; ama bu böyle değil. İman ile her şeyi başarabiliriz (Filipililer 4:13); tek sınır Rab’bin sözüdür. Bu yüzden Rab’bin sizin için yaptıklarını anladığınızda ve İsa’daki konumunuzu aldığınızda Babamızın yüreğini sevindirmiş olacaksınız. Mesih’teki yeniden diriliş sayesinde Kutsal Yazılarda öğrendiğiniz tüm vaatler hayatınızda gerçek olacak. İsa mezarından çıktığında bize sıkıntı veren tüm güçleri yendi. Bu yüzden artık geçmişte yaşamamalı, şimdide yaşamalıyız. Rab’de her konuda zaferlilerden üstünüz (Romalılar 8:37) ve onun adında istediğimiz her şey gerçek olacaktır.

 

Babamızın yüreği başarılarımızı gördükçe sevinir. Siz her alanda başarılı bir hayat yaşamak için yeniden yaratıldınız. Düşmanın sizi daha fazla tutsak etmesine izin vermeyin. Sizi yenik hale getirmeye çalışan ayartılardan kurtulmalısınız. İhtiyacınız olan şeyleri alın ve zafer çığlıkları atmaya başlayın! Rab yüreğinize bakıyor ve sizi bir zaferli yapmaya hazır. Rab tarafından İsa’da yeniden yaratıldığınız kişi olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares