Günün Mesajı

21/04/2018 - AYNI İMAN

İsa Mesih’in kulu ve elçisi ben Simun Petrus’tan Tanrımız ve Kurtarıcımız İsa Mesih’in doğruluğu sayesinde bizimkiyle eşdeğer bir imana kavuşmuş olanlara selam!

2. Petrus 1:1

İsa’nın kulu ve elçisi Simun, bugün bizim sahip olduğumuz imanın aynısına sahipti. Bizde etkin olan iman Rab’bin geçmişteki kahramanlarının hayatlarındaki imanla aynıdır.

 

Petrus bir insanın sahip olabileceği en büyük unvana sahipti: Mesih’in kulu. Elçilik hizmetini yürüten bu adam bizim de aynı imana sahip olabileceğimizi söylüyor; çünkü Yüce Rab çocuklarına farklı farklı imanlar dağıtmıyor. Rab’bin bazı çocuklarına zayıf, bazılarına güçlü iman vermesi mümkün değildir. İman Rab’bin ailesinin üyeleri olmaya çağırılan herkese eşit şekilde verilir. Bununla birlikte, bize verilen imanla ilgili tavrımız hayatlarımızda ütün farkı yaratandır.

 

Sadece Rab’bin kulları olduğumuzu söylemekle kalmamalı, bu ayrıcalığa sahip insanlar olarak yaşamalıyız. Bize verilen en büyük armağan Yaratıcımıza ve evrenin mutlak hakimine yapabildiğimiz her şekilde hizmet etmektir; çünkü bu şekilde onun adında çalışıyor olacağız ve onun bizde etkin olan gücü Rab’bin işini yapmak için gönderildiğimiz her yerde bizim yararımıza çalışacak. Bu şekilde düşman tarafından asla alt edilemeyiz.

 

Petrus’a göre bu iman çok değerlidir çünkü Rab ihtiyacımız olabilecek her şeyi ona dahil etmiştir. Bunun anlamı zayıf bir imana sahip olduğumuzu düşünmememiz gerektiğidir; tam tersine Rab’bin tüm Tanrısal imkanları bu imana dahildir. Bu yüzden kardeşim, ne tür bir mücadele veriyor olursan ol, şeytanın seni kandırmasına izin verme ve Babamızın isteğini yapmaya yetkin olmadığını düşünme.

 

Kutsal Kitap’taki öyküler yazılırken Rab’be kulluk edenler onları her zaman zafere götürecek kadar güçlü bir imana sahip olduklarına inanma cesareti göstermiş, düşmanın tehditlerine hiç aldırış etmemişlerdi. Bilge kullar imanlarını kullandılar ve savaştıkları her savaşta galip gelerek harika işler başardılar. Mesela Daniel kızgın fırının ateşinden etkilenmemişti (Daniel 6).

 

Tüm bunlar İsa’nın doğruluğu sayesinde olur. İsa kendisini bizim günahlarımız için kurban edip aklanmamız ve kurtulmamız için suçlarımızın bedelini kendi kanıyla ödeyerek, yeryüzündeki ve gökyüzündeki tüm yetkiyi eline almıştır (Matta 28:18). Petrus İsa’ya Kurtarıcımız ve Rabbimiz olarak hitap ederken Babamızı hor görmüyordu çünkü onlar zaten Birdir.

 

Rab bugün kullarının hepsinden geçmişteki iman kahramanları gibi davranmalarını istiyor. Onlar çoğu zaman aleyhlerine gözükse bile dışsal koşullara hiç aldırmadılar ve Yüce Rab’bin onları utandırmayacağına güvendiler. Bu iman kahramanları atılgan, kararlı ve cesurdular; Rab’bin Sözüne güvenenlerin de böyle cesur olmaları gerekir; göreceksiniz ki Rab bugün de eski zamanlardaki gibi güçlüdür.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares