Günün Mesajı

22/04/2018 - TAM SEVİNÇ

“Yaşam O’ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı.”

1. Yuhanna 1:4

Tüm Kutsal Kitap boyunca Rab’bin mutluluğumuzu umursadığını görebiliriz. Rab bizim tamamıyla mutlu olmamızı ister çünkü ancak o zaman Tanrısal işi sevinçli bir yürekle yapabiliriz. Yüce Rab bizi ziyaret ettiğinde böyle bir sevinç yaşarız ve bu olduğu zaman bize vaat edilen bereketleri almak için doğru an olduğunu da biliriz. Bu kimsenin bizden bu sevinci alamayacağının kanıtıdır.

 

Bir Hristiyanın sevinçli olması çok önemlidir. Ama Rab bize sevincimizin tam olmasını söylüyor çünkü her zaman bizi iyi hissettirmek istiyor; sevincimiz olmadan Rab’bin isteğini gerçekleştiremeyiz ve başarılı olamayız. Bu yüzden Yüce Rab’bin bize verdiği buyrukları en mükemmel şekilde yerine getirmek için her zaman sevinçli bir yüreğe sahip olmayı amaçlamalıyız.  

 

Kutsal Yazılar 100. Mezmurun 2. Ayetinde bize Rabbimize sevinçle kulluk etmemiz gerektiğini söylüyor. Diğer türlü kötülükleri azarlayamaz, bereketimizi alamaz, haklarımızı kullanamayız. İsa bu sevinci hissetmeden ettiğimiz duaların sadece boş sözler olduğunu söylemiştir. Ama sevinçle dua ettiğimizde İsa’nın adını kullanabiliriz ve Rab’bin o işi bizim için yapacağından emin olabiliriz.

 

Yüreklerimizi doldurması gereken sevinç zihnimizin sevinciyle aynı değildir çünkü zihnimiz sadece aldığımız iyi şeylere sevinir; mesela bizim lehimize olan hukuki bir karar, sevdiklerimizle bir araya gelmek vb. Ruhsal sevinç İsa bizi ziyaret ettiğinde hissettiğimiz şeydir (Yuhanna 16:22); bu Sözün paylaşıldığı bir ibadet sırasında ya da Kutsal Kitap’ı okuyup okuduklarımız üzerinde derin düşündüğümüzde gerçekleşebilir.

 

Yüreklerimizde sevinç hissettiğimizde bu Rab’bin bereketlerini almak üzere olduğumuzu gösterir; bu sevinci duyduğumuzda bize açıklananları almaya hazır oluruz çünkü Rab’bin isteğine göre imanla hareket ettiğimizde Rab’bin gücü harekete geçerek hayatımızda bu bereketleri gerçekleştirir. Sevinç duymadan Rab’den dilediklerimiz kabul edilmezler, hatta onlar dilek bile sayılmazlar (Yuhanna 16:24). Bu yüzden kardeşim, hazır ol! Ruhunda bu sevinci duyduğunda dua etmeye devam et ve böylece zaferine ulaşacaksın.

İyi haber şu ki kimse bu sevinci bizden alamaz. Rab’bin bereketlerine göre yaşamamız gerekiyor. Devamlı Kutsal Kitap’ı okumalı, dua etmeli ve Rab’be bize açıkladıklarından dolayı şükretmeliyiz. Bu yolla İsa’nın bizi ziyaret etmesini sağlarız ve bu olduğunda da Rab’bin sevinciyle dolarız; bu sevinç bizim gücümüzdür (Nehemya 8:10).

 

Kardeşim, Rab’bin işini sevinçli bir yürekten mahrum olarak yapma; yoksa yaptığın iş boş olur. Ayrıca, Rab’bin işini ertelemeyin çünkü Rab hayatınızla ilgili sevinç duyuyor. Şeytan size ne yaparsa yapsın güçlü olun ve bu sevinçle ona hayatınızdan gitmesini buyurun. Bu şekilde hareket ettiğinizde zaferlilerden üstün olacaksınız!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares