Günün Mesajı

25/04/2018 - İSA MESİH’TE KORUNMAK

“İsa Mesih’in kulu, Yakup’un kardeşi ben Yahuda’dan, Baba Tanrı tarafından sevilip İsa Mesih için korunmuş olan çağrılmışlara selam!”

Yahuda 1:1

Neden yanlışlar yapıp sonra onların sonuçlarını yaşarız? Kutsal Kitap bize bunun Tanrısal bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyler. İsa her şeyi doğru yaptı ama bu tesadüf değildi; o Rab’bin Sözüne tamamen hakimdi ve Baba’nın buyruklarını hep dinledi.

 

Hizmeti sırasında Mesih, Kutsal Yazıları ya da Tanrısal gücü iyi bilmediğimiz için yanıldığımızı söylemişti (Matta 22:29). Bu ifade Rabbimizin ağzından çıkmış olmasına rağmen ondan etkilenmememiz inanılmazdır. Muhtemelen kimse bunu dualarında sürekli bir tema olarak kullanmaz. Birçokları bir meleğin Rab’den onlara ne yapacaklarını bildiren bir mesajını getirmesini bekler. Ama Rab bunu zaten yaptı! Başarılı olmak isteyenler Kutsal Yazılarda yazılı olanları incelemelidir; orada başarılı olmak için ihtiyacımız olan tüm yönergeleri buluruz.

 

İsa’nın yaptığı her şeyde başarılı olmasının nedeni kendisini Kutsal Söze tamamıyla adamış olmasıydı. Orada kayıtlı olan vaatlerin kendisine yönelik olduğunu biliyordu. Eğer Kutsal Kitap’a onun verdiği değeri verirsek, bizim imanımız da İsa’nın imanı kadar güçlü olur ve Tanrısal gücün bizim yararımıza harekete geçtiğini mutlaka görürüz.

 

Peygamber Hoşea Rab’bin halkının bilgisizlikten yok olduğunu söylemiştir (Hoşea 4:6). Kahinleri bu gerçeği ihmal ettikleri için suçlamıştır; çünkü halkı bu yüzden gerçekten yok olmuştur. Hepimizin Rab’bin kahinleri olduğunu bilmek önemlidir (Vahiy 5:10). Bu yüzden birini bizim bilgisizliğimizden dolayı suçlarken aslında iki hataya düşmüş oluruz; çünkü bunun için suçlanacak kişi biziz. Kutsal Yazılara yönelmeli ve Rab’bin buyruklarını öğrenip onları yerine getirmeliyiz.

 

Sevgili kardeşler, çaresizliğe düşmeniz ya da şeytanın sizi Rab’be hizmet etmeyi ve hatta ona inanmayı bırakmanızı isteyen aldatıcı yönlendirişlerini izlemenize gerek yok. Şeytan sizden bunu yapmanızı ister çünkü böylece imanınız üzerindeki yıkıcı işini bitirmesi mümkün olur. Uyanın! Babamızın gözünde çok değerliyiz. Onun sevgili çocuklarıyız. O tüm çocuklarının dualarını cevaplayan Babadır. Hiçbir şeyimiz eksik olmamalıdır!

 

Yahuda’nın yazdıklarından öğrenecek daha çok şey var. Bu kitabın yazarı Rab tarafından Kutsal Kitap’ın en kısa fakat çok önemli bir bölümünü yazmak için kullanıldı. Düşmanın bize zarar vermemesi için bilmemiz gereken birçok şeyi buradan öğrenebiliriz. Mesela bunlardan biri İsa için korunduğumuzdur. Ne kadar harika bir ifade! Şeytanın Mesih’in yoluna engel olabileceğini gerçekten düşünüyor musunuz? Elbette olamaz! Aynı şekilde eğer Kutsal Yazılarla ilgilenmeyi bırakıp şeytana hayatımızda kendimiz yer açmazsak, şeytan bize de asla dokunamaz.

 

İsa dünyadan ayrılmadan önce Yüce Rab’be şöyle dua etmişti: “Kendileriyle birlikte olduğum sürece, bana verdiğin kendi adınla onları esirgeyip korudum…. İşte şimdi sana geliyorum… Onları dünyadan uzaklaştırmanı değil, kötü olandan korumanı istiyorum.” (Yuhanna 17:12-15). Mesih Yüce Rab’den çocuklarını korumasını istiyor; bu yüzden biricik Oğlunun dualarına her zaman yanıt veren Babamız, bizi İsa’da her zaman koruyacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares