Günün Mesajı

26/04/2018 - İSA’NIN VAHYİNİN ÖNEMİ

“İsa Mesih’in vahyidir. Tanrı yakın zamanda olması gereken olayları kullarına göstermesi için O’na bu vahyi verdi. O da gönderdiği meleği aracılığıyla bunu kulu Yuhanna’ya iletti.”

Vahiy 1:1

İsa ve Baba birdir; ama bazı şeyler vardır ki onları sadece Babamız bilir (Matta 24:36). Yuhanna kendi fikirlerini değil, bize İsa aracılığıyla verilen ve son derece önemli olan vahiyler aracılığıyla konuşuyordu.

 

Bazı şeyler vardır ki onları sadece Babamız biliyor. Bizim sınırlı aklımız sınırsız bir Tanrı’yı tam olarak tasvir etmeyi asla başaramaz. Bu yüzden yalnız Rab’bin bize açıkladıklarını kabul etmek bilgece bir tavır olur. Sevecen Rabbimiz asla bizim için önemli olan bir bilgiyi bizden esirgemez çünkü o asla kötü yürekli bir şey yapmaz. Her zaman sevinmemizi ister ve onun bize açıkladıklarına gerçekten inanırsak her zaman mutlu ve başarılı oluruz.

 

Müjdede dünyaya ikinci gelişinden bahsederken İsa, bunun ne zaman olacağını kendisinin dahi bilmediğini, bunu sadece Baba’nın bildiğini söylemiştir. Yuhanna’nın Patmos adasında aldığı vahiy çok önemliydi çünkü bu ona bizzat Rab tarafından açıklanmıştı. Aynı şekilde Kutsal Kitaplarımızı okurken, bir vaaz dinlerken ya da bunlar üzerinde derin düşünürken Yüce Rab’bin yüreklerimize açıkladığı şeyler de bizim için çok önemlidir çünkü onlar gökten gelen mesajlar, Tanrısal buyruklardır. Eğer onlara uyarsak göksel bereketlere kavuşur, onları hor görürsek mahvoluruz.

 

İsa’nın devamlı ifade ettiği bir mesaj vardı: Babamızdan aldığı tüm mesajlar bize bir şeyler öğretmek içindi. Ama şunu da fark etmeliyiz ki Mesih kendi vahiylerini bize duyurarak üzerine düşeni yaptı; bundan sonra üzerine düşeni yapması gereken bizleriz. Her vahiy içinde kendi amacını gerçekleştirme gücüne sahiptir. Bu yüzden kardeşler, bundan sonra Rab size bir şey yapmanızı söylediğinde onu dinleyin ve gereğini yerine getirin. Rab’bin buyruklarına bağlı kalın ve düşmanın verdiği şüphelere kapılmak yerine uyanık olun; Rab’bin bizzat verdiği buyruklardan biri de zaten budur (Matta 24:42).

 

Bir insanın yapabileceği en kötü şey kendisine açıklanan bir şeyi artık cepte görmektir. Rab’bin vahiyleri son derece önemlidir. Eğer önemli olmasalardı bize hiç açıklanmazlardı. Rab bize yakında olacak bir şeyi açıkladığında ya da başka bir şeyi bildirdiğinde, dikkatle onu dinlemeli ve dua etmeliyiz.

 

Kardeşler, Rab kendimizi içinde bulduğumuz koşullara göre hesaplamalar yapıp sonra da olabilecek şeyleri bize açıklamıyor. Rab her şeyi gerçekleşeceği zamanla birlikte biliyor ve bize mutlaka olacak şeyleri önceden bildiriyor. Bize söylediklerine inanırsak şüphe yok ki daha iyi yaşamaya başlarız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares