Günün Mesajı

27/04/2018 - EN BÜYÜK PLANIN GERÇEKLEŞMESİ

“Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı.”

Yaratılış 1:1

Başlangıçta hiçbir şey yoktu, ama sonra Rab’bin Kutsal Ruhu dünyanın üzerinde hareket ediyordu ve Rab yetkin sesiyle konuşmaya başladı. Bu muhteşem yaratma projesinin yanı sıra Yüce Rab ikinci büyük planını da uygulamaya koymuştu. Üçüncüsünü ise dünyaya tekrar geldiğinde başaracak.

 

Gökyüzünün yanı sıra başlangıçta Rab yeryüzünü de yaratmıştı. Yeryüzü o zaman şekilsiz ve boştu; ama Yüce Rab’bin ruhu onun üzerindeydi (Yaratılış 1:2). Bu İsa’yı kabul etmiş ve Tanrısal güce erişimi olmasına rağmen bir insanın hala bilgisiz kalması gibidir. Zaman geçer, bu kişi vaazlar dinler, Yüce Rab’bin eylemlerini görür, Rab’bin sözünü öğrenir ve bunlar onu şekillendirerek zamanla Yüce Rab’bin benzeyişine yaklaştırır.

 

Rab’bin ruhunun gelmesi ve hareket etmesi yaratılış anında çok merkezi bir öneme sahiptir. İbranice metindeki Rab’bin ruhunun suyun üzerinde hareket etmesine dair ifade, tavuğun yumurtalarının üzerinde kuluçkaya yatmasına benzetilebilir. Ruh suyun üzerinde hareket ederken yeryüzü henüz şekilsiz ve boştu. Ama Rab’bin ağzından çıkan sözlerle güçlendirildi. Rab’bin yetkin sesiyle ışık ve diğer her şey var oldu.

 

Rab’bin Kutsal Ruhunun suların üzerinde ne kadar hareket ettiğini bilmiyoruz ama yaratılışın başlangıcı böyleydi. Rabbimiz bundan sonra her şeyi yaratmaya başladı. İyi haber şu ki ne Rab’bin sesi ne de kendisi bugün de değişmemiştir; hala aynı güce sahiptir. Bir insan her türlü sorunla karşılaşabilir, görünüşe göre çözümsüz problemlerle etrafı sarılabilir, ama Yüce Rab’bin sözü aracılığıyla ya da Kutsal Kitap’ı okurken duyduklarına kulak verip inanırsa, ihtiyaç duyduğu Tanrısal işleri görecektir. Bunun mümkün olmasının nedeni Rab’bin ağzından çıkan sözün içinde Babamızın buyruğunu yerine getirecek gücün de bulunuyor olmasıdır. Bu yüzden kardeşler, her zaman Rab’bin söylediklerine kulak verin. Rab her zaman söylediklerini yapar. Babamızın yarattığı her şeyin mükemmel olduğunu hep hatırlayın.

 

Adem günah işlediğinde insan Yaratıcısı ile olan paydaşlığını kaybetti ve bu yüzden düşmanın saldırılarına açık hale geldi. Ama Rabbimiz bu duruma müdahale etti ve ikinci planını devreye soktu: kurtuluşumuzun planı. Artık herkes Babamız ile olan paydaşlığını tekrar kurabilir. Kutsal Ruh’un meshedişi altında olduğumuzda Rab’bin sözünü duyarız ve o zaman tüm kötülüklerden kurtulmak için yetkilendiriliriz.

 

Yüce Rab şimdi üçüncü büyük planına hazırlanıyor: İsa’nın ikinci gelişi ve onu izleyen sonsuz Yargı. Bu yüzden kardeşler, günahlı ve şeytani stratejiler bugüne kadar sizi etkisi altında tuttuysa, bu yüzden sıkıntılara düştüyseniz, şimdi Rab’bin sizi özgür bırakmaya yetkin sesine kulak verin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares