Günün Mesajı

29/04/2018 - RAB ÇOCUKLARIYLA KONUŞUR

“RAB Musa’yı çağırıp Buluşma Çadırı’ndan ona şöyle seslendi.”

Levililer 1:1

Rab her zaman çocuklarını çağırır ve ayartılarla karşı karşıya olduklarında onlara çıkış yolu göstererek yardım eder. Bu yüzden Rab’bin sözlerine kulak vermeli, bizi yönlendiren ve buluşma çadırından bize ulaşan sesini dinlemeliyiz.

 

Göksel Babamız her zaman dikkatimizi yarattığı iyi şeylere çeker ve şeytanın bizim için kurduğu tuzaklar için bizi uyarır. Bize ait olan bereketleri almaktan çekinmemeli, düşmandan kaçarak korkaklık yapmamalıyız. Şartlar her ne olursa olsun Yüce Rab’bin etkin olacağına inanmalı, imanla ayağa kalkmalıyız! Düşman size zarar vermeye çalıştığında onu azarlayın ve durum her ne olursa olsun Rab’bin kollarında dinlenin.

 

Yüce Rab’bin ayartılar karşısında bize sunduğu yardımı asla boşa harcamamalıyız. İşin doğrusu şu ki, hepimiz sık sık ayartılıyoruz; İsa bile her yönden denenmiş ve ayartılmıştı (İbraniler 4:15). Önemli olan şey şu ki Rab her zaman bize ayartılar karşısında çıkış yolu göstermek için yardımımıza gelir. Bu yüzden dindarı oynamak ve hiç ayartıya düşmediğimizi söylemek çoktan yalan ve aldanmışlık ayartısına kapılmış olduğumuzu gösterir.

 

Rabbimizin sesini dinleyenlere ne mutlu çünkü onlar zaferlilerdir. Rab çocuklarına asla önemsiz bir şey söylemez. Hatta imanla zafere ulaşanların sırrı Rab’bin tüm buyruklarına yerine getirmeleridir. Mesela İbrahim Yüce kendi ülkesini bırakıp Rab’bin bal ve süt aktığını söylediği (Mısır’dan Çıkış 3:8) uzak bir ülkeye göç etmişti (Yaratılış 12:1).

 

Yukarıdaki ayete göre Rab’bin Musa’ya buluşma çadırından seslenmesine dikkat edin. Kardeşim, sizin için buluşma çadırı Rab’bin size başarmanız için verdiği görevdir. Rab’bin isteğiyle ilgili anlayışınızdır. Rab size oradan seslenir. Size verdiği görevden kaçmayın. Rab’bin Tanrısal çağrısına sadık kalın; yüreğinizde size çok daha büyük şeyler açıklanacak. Hiçbir sıkıntının cesaretinizi kırmasına izin vermeyin ve Babamızın sizi duymadığını düşünme ayartısına kapılmayın.

 

Size verilmiş olanı hor görmeyin. Şu anda sahip olduğunuz bilgi çok değerli ve her türlü sıkıntının üstesinden gelmek için ihtiyacınız olan güç size açıklanan vahyin içindedir. Rab’bin verdiği görevi başarmak için gayret gösterin. Düşmanın tehditlerini ya da çıkarttığı sesleri dikkate almayın. Mesih’te zaferlilerden üstün olduğunuzu (Romalılar 8:37) ve Mesih aracılığıyla her şeyi başarabileceğinizi (Filipililer 4:13) unutmayın.

 

İşin sırrı Rab’bin Sözüne göre yürümektir; o ışığımızdır ve bu ışıkta, yani Rab’bin açıkladığı vahiylerde yürüyenler asla düşmezler. Rab’bin planını gerçekleştirmek için kendi yollarınızı tasarlamayın; sizden Kutsal Yazılarda istenileni yerine getirmeye gayret edin çünkü Rab kendisine ait olanlara Kutsal Yazılar ile konuşur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares