Günün Mesajı

05/05/2018 - BİR ADAM VARDI

“Efrayim dağlık bölgesindeki Ramatayim Kasabası’nda yaşayan, Efrayim oymağının Suf boyundan Yeroham oğlu Elihu oğlu Tohu oğlu Suf oğlu Elkana adında bir adam vardı.”

1. Samuel 1:1

‘Bir adam vardı’ ifadesi büyük bir ruhsal güç ifade ediyor. Rab erkekleri ve kadınları onun halkı olmaları için seçer ve ayırır. Ama günah işlediklerinde insanlar doğalarını reddederler. Onlara acıyorum! Dünyadaki ömrümüz en fazla yetmiş seksen yıldır. Kimileri belki yüz yıl kadar yaşar, ama ondan öteye pek azı geçer. Buradaki yolculuğumuz kısadır; en ummadığımız anda bu dünyadan ayrılabiliriz. Ama eğer Yaratıcımızın bu dünyaya gelme nedenimiz olan isteğini yerine getirirsek sonsuzluk boyunca Rab ile yaşamaya devam edeceğiz.

 

Yukarıdaki ayette Elkana’nın hikayesinin bir kısmını buluyoruz; bu adamın iki karısı vardı. Bunlardan biri birçok çocuğa annelik yapan ve Hanna’yı devamlı kışkırtan Peninna, diğer ide Hanna’ydı. Hanna kısırdı ama anne olmayı çok istiyordu. Tüm cesaretiyle tapınağa gidip Rab’be bunun için adak adamıştı. Eğer Rab ona bir erkek çocuğu verirse onu Rab’bin işini yapmaya adayacaktı. Rab onun duasını duydu ve ona dilediği bereketi verdi. Hanna verdiği sözü unutmadı ve oğlu Samuel’i daha bebekken Rab’be adadı.

 

Hanna Elkana’nın sevdiği fakat kısır karısıydı. Ama buna rağmen yenilgiyi kabul etmedi ve imanını kullanarak kısırlığı yendi. Kardeşler, bugün size kaç tane insanın saygı duyduğunu, sevdiğini ya da işlerin beklediğiniz gibi gitmeyeceğini size söylediğini asla umursamayın. Yüce Rab’bin sizi geçmişte kullandığı insanlar gibi kullanacağından emin olun. Rab’bin yüreğinize açıkladığı plan, hayatınızda mutlaka gerçekleştireceği plandır.

 

Samuel bize Rab’bin planının şartlar ne olursa olsun gerçekleşeceğini göstermek için doğmuştur. Hanna yalnızca yüreğini açmıştı ve bereketini almıştı. Samuel dünyaya böyle geldi. Siz de aynısını yapın. Zaferinizi ilan etmekten ve Rab’bin sizin için istediğini bildiğiniz şeyleri almaya gayret etmekten asla vazgeçmeyin. Rab’bin yüreğimize peşine düşmemiz gerektiğini söylediği her şeyin bir amacı vardır. “Kim bilir, belki de böyle bir gün için kraliçe oldun.” (Ester 4:14).

 

Rab’bin planı eğer Samuel doğmasaydı gerçekleşmeyecek; burada bir boşluk oluşacaktı. Kardeşler, Rab’bin işinde boşluk oluşmasına izin vermeyin. Bu dünyaya Rab’bin gözünde değerli olan bir şeyi başarmak için geldiniz. Rab’bin buyruklarını izleyin ve sizin gibi değerli bir varlığı yaratan Rab’bi onurlandırın. Kimsenin size tesadüf eseri dünyaya geldiğinizi söylemesine aldırmayın. Rab sizi bugüne kadar yönlendirdi ve daha ana rahminizde şekil almamışken sizi tanıyor, Tanrısal işinde sizin için belirlediği role karar veriyordu (Mezmurlar 139:16). Rab bugüne kadar hayatınızı sonlandırabilecek birçok düşmandan sizi korudu. Neden? Çünkü Rab onun sevinci olmanızı istiyor. Onun yüreğine uygun birisi olmanızı istiyor! Size ayrılan yeri aldığınızda Rab’bin doğruluğuyla yargılayacaksınız!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares