Günün Mesajı

06/05/2018 - KAHRAMANIN DÖNÜŞÜ

“Saul’un ölümünden sonra Amalekliler’e karşı kazandığı zaferden dönen Davut Ziklak’ta iki gün kaldı.“

2. Samuel 1:1

Amalekliler de tüm düşmanlar gibi kötüydü: Ziklak’ı işgal ettiler ve şehrin yağmalanmasından elde ettikleri ganimetle birlikte kadınları ve çocukları da götürdüler. Bu Rab’bin adamı Davut’u tüm gücü tükenene kadar Rab’be yalvarmaya yöneltmişti. En güçlü adamlar da zorluklardan geçerken gözyaşı dökerler. Böyle durumlarda her zaman Rab’be yönelmeli, ihtiyaç duyulan değişimi gerçekleştirmek için ondan güç istemeliyiz.

 

Kendine geldikten sonra Davut bu zalim insanların peşine düştü ve altı yüz adamıyla onları yendi. Sonra yeni bir yağma yasası koydu ve Saul’ün üç çocuğuyla birlikte öldüğü haberini aldığı Ziklak’a gitti. Davut günlerini Saul’den saklanarak geçirmişti, ama canını almak isteyen bu adam artık ölmüştü. Sonsuz denenme ya da bir gün yenilmeyecek bir düşman yoktur. En kötü düşmanlar bile ya onlardan daha güçlü birisi tarafından, ya da hayatın değişmez kuralı olan ölümle giderler. Rab’be güvenenler ise her zaman korunurlar ve onlar için umutsuzluğa düşmenin nedeni yoktur; çünkü Yüce Rab onlar için bir çıkış yol gösterecektir.

 

Yukarıdaki ayete dönecek olursak, ilk olayın ikincisi gibi olmadığı görülüyor; ama aslında bu olaylar birbiriyle bağlantılıdır. Saul öldükten sonra Davut tahta oturma zamanının yaklaştığını anlamıştı; çünkü yıllar önce peygamber Samuel tarafından İsrail kralı olarak atanmıştı.

 

Bilge kişi Rab’bin kendisine gösterdiği hedefine ulaşmak için doğru yolu ve doğru zamanları bilir; tek yapması gereken imanda kararlı durmak ve yanlışlara bulaşmamaktır. Davut o güne kadar elde ettiği birçok zaferden sonra ruhunda ona daha büyük bir görevin verildiğini hissediyordu. İki gün boyunca başlayacağı bu yeni görevi için dua etti; Davut çok dua ederdi.

 

Müjdeye olan saygı ve dua yaşamı bir insanın Rab’be ait olduğunun işaretleridir. Dua ederken tüm kişisel isteklerimizi geride bırakmamız ve Babamızın bize verdiği göreve odaklanmamız gerekir. Rab ile olan paydaşlık zamanımız sırasında ya da ondan sonra kararlar vermeliyiz.

 

Davut Ziklak’tan ayrılarak tahta oturmak üzere yola çıktı. Rab onun için yüreğine uygun bir adam olduğunu söylemişti ve şimdi bu adam İsrail kralı olmaya hazırdı. Saul’den saklandığı yıllar ona Rab’be yönelik büyük bir güven kazandırmıştı ve halkının kralı olma görevini devralmak bu güveninin zirve yaptığı yerdi.

 

Kardeşim, eğer bugün sıkıntılardan geçiyorsan cesaretini kaybetme! Başına gelenlerin hiçbiri Rab’bin gözlerinden saklı değildir. Rab’be saygı göster! Her sıkıntıyı aşmanın sırrı budur.

  

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares