Günün Mesajı

07/05/2018 - HEPİMİZ AYNIYIZ

“Yıllar geçmiş, Kral Davut yaşlanmıştı. Üstünü örtülerle örtmelerine karşın ısınamıyordu. Görevlileri, “Efendimiz kral!” dediler, “Yanında kalıp sana bakacak, koynunda yatıp seni ısıtacak genç bir kız arayalım.”

1. Krallar 1:1-2

Davut Rab tarafından şüphesiz ki çok sevilen bir adamdı. Ama hayatı boyunca şeytanın saldırılarına karşı korunmuş olmasına rağmen Rab ona da yaşlılığı tattırdı. Yüce Rab bunu yapmayacağını kimseye söylememiştir. Rab verdiği tüm sözlerini tutar ama söz vermediği şeyler asla gerçekleşmez.

 

Bazı insanlar ölmemek için dua ediyorlar, kimileri ise İsa’nın ikinci gelişine kadar yaşamak istiyorlar. Kardeşler, Rab’den böyle dualar için cevap gelmez çünkü onların Tanrısal vaatle ilgili bir temeli yoktur. Bu yüzden kendinizi buna hazırlayın; hepimiz yaşlanacağız çünkü hepimiz aynıyız.

 

Yukarıdaki ayetten Kral Davut’un yaşı ilerlediği için daha çok ısınmaya ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Bu yüzden Avişak adında genç bir kız bunun için görevlendiriliyor. Bazı insanlar bunu eleştiriyor olabilir ama bu o günlerde yaygın bir gelenekti. Eğer seçilen kadın bir hemşire olsaydı ve kralı banyo yaptırıp temizleseydi kimse bunu eleştirmezdi. Ama bu kızın görevi yaşlı kral Davut’u sıcak tutmak olduğunda birçok insanın aklına şehvetli şeyler geliyor. Eğer Davut o sıralar genç olsaydı bu kadınla evlenirdi ve kimse bir şey söyleyemezdi.

 

Ruhsal anlamda müjdenin mesajı ‘yaşlandığında’ ve onu dinleyenleri ısıtmadığında bir ‘genç kadın’ bulmak iyi olur; bu taze, güzel ve kutsallığa adanmış, Rab’bin işini yapma gücüne sahip, ihtiyaç içinde olanları teselli etmeye istekli ve Müjdeye tamamen adanmış olmalıdır. Öyle ki yaşlanmış dinlerde ruhlarını kayıp edenler ısınıp tekrar yaşama dönsünler.

 

O günlerde kralı ısıtmak için genç ve güzel bir kadın seçmek gelenektendi. Benzer şekilde Rab bugün de böyle insanlar arıyor. Avişak’ın fiziksel güzelliği Yüce Rab’be hizmet edenlerin ruhsal güzelliğini temsil eder. Müjdenin mesajının güzel birinin kollarında ısıtılması gerekir. Bu şekilde birçok kişi İsa’nın gücünden faydalanabilecektir. Rab yeni fikirlerle gelmesi için yeni insanlara esin verecek, mesajının her kuşağın sorularına cevap verebilmesini sağlayacaktır.

 

Kardeşler, bu ruhsal bir konuydu, bu yüzden kral bu kadını tanımıyordu. Aralarında cinsel bir ilişkinin olduğuna dair hiçbir kayıt olmadığından bunun olmadığını biliyoruz. Rab’bin işinde skandallar yaratmamak için kutsallığa bağlı kalmalı, kendimizi hadım saymalıyız. Kendimizi adayıp Rab’be hizmet ettiğimizde İyi Haberi kayıp insanlara ulaştırır, onları ruhsal olarak ısıtırız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares