Günün Mesajı

10/05/2018 - VARİSLERİN KENDİLERİNİ HAZIRLAMALARI GEREKİR

Davut oğlu Süleyman krallığını sağlamlaştırdı. Çünkü Tanrısı RAB onunlaydı ve onu çok yüceltti.

2. Tarihler 1:1

Davut’un tahtına bir varis lazımdı. Bu yüzden Yüce Rab Süleyman’ı seçti. Süleyman krallığını sağlamlaştırmak için çok çalıştı ve Rab onunla birlikteydi. Aynı şekilde biz de egemenliğimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız. O zaman Babamız bizimle olacak ve onun tarafından onurlandırılacağız.

 

Eğer varisler olmazsan insanlığın sonu gelir. Mesela eşcinselliğin içindeki birçok günahın haricinde (1. Korintliler 6:10) onunla ilgili en ciddi tehditlerden biri de eğer herkes bu günahı işlerse insanlığın soyunun tükeneceğidir. Ama insanlığın soyunun devamı Yaratıcı tarafından insanlığa verilen ilk buyruklardan biridir (Yaratılış 1:22).

 

 

Her zaman en iyi seçenek Rab’bin buyurduğudur. Ayrıca Süleyman’ı Davut’un varisi olarak atayarak Rab halkı için de en iyisini yapmıştı. Kardeşlerim, Kutsal Kitabı okurken ve Sözün paylaşımlarını dinlerken hizmetinizi öğrenmek için tüm dikkatinizi Rab’bin size açıkladıklarına verin. Yüce Rab’bin insanlığa sizin aracılığınızla verdiği en büyük armağan odur. Yüce Rab tarafından seçilenler bu dünyada da sonsuz yaşamda da başarılı olurlar. Düşmanın size farklı planlarla gelmesine izin vermeyin.

 

 

Tembel olmamalı, işimizi dikkatsiz yapmamalıyız çünkü yüreğimizin niyetleri bile yargılanacaktır. Rab’bin planlarını gerçekleştirmek için gereken tüm çabayı göstermeli, eğer daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyarsak Rab’den bize daha çok bilgelik vermesini istemeliyiz. Rab’bin muhteşem planı dahilindeki rolümüzü yerine getirmemek ve böylelikle Rab’bi hayal kırıklığına uğratmak iyi değildir. Tam tersine, hizmet yolculuğumuzda tüm gayreti göstermeli ve her bakımdan Rab’bin sadık bir kulu olmalıyız.

 

 

Süleyman Yüce Rab’bi Tanrısı olarak biliyordu. Sır budur kardeşler! Rab’bin kulu olun ve her konuda Rab ile konuşun. Başarınız da, hatalarınız da dua sebebiniz olsun. Hayallerinizi de Baba ile paylaşın. Yaratıcımızın tasarladığı koyduğu kuralları terk etmeyin. Onlar güvende olmak ve başarıya ulaşmak için en iyi araçlardır.

 

Rab’be kendinizi adadığınız zamanlarda cimri davranmayın. Kralın yaptığı gibi Rab’bi sizinle olmaya çağırın. Amaçlarınız Rab’bin isteğine uygun olduğunda Baba hem arkanızda, hem önünüzde olacaktır. Ama eğer kendi hayallerinizi Baba’nın üzerinde görürseniz düşmanın saldırılarına açık hale gelirsiniz.

 

 

Kardeşlerim, Rab her zaman kendisini onurlandıranları onurlandırır. Tüm adımlarınız Rab’bin planlarını gerçekleştirmeye yönelik olsun. Böylece sonunda kendinizi tamamen Yüce Rab’be vermenin ne kadar ödüllendirici olduğunu görürsünüz. Yeryüzündeki zamanınız kısadır; ama sonsuz yaşamda sizi seçen ile birlikte olmaya hazır olun!

 

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares