Günün Mesajı

11/05/2018 - RAB’BİN BUYRUĞU

“Pers Kralı Koreş’in krallığının birinci yılında RAB, Yeremya aracılığıyla bildirdiği sözü yerine getirmek amacıyla, Pers Kralı Koreş’i harekete geçirdi. Koreş yönetimi altındaki bütün halklara şu yazılı bildiriyi duyurdu.”

Ezra 1:1

Rab size verdiği vaatleri gerçekleştirmek için her şeyi yapar. Hiçbir şey onun onayı olmadan gerçekleşmez. Bir yönetici Baba’nın isteğiyle olmaksızın asla güçlü bir lider olamaz. Rab kullanmak istediklerinin ruhuna dokunur ve bilge olanlar Rab’bi dinlerler.

 

Rab’bin hiçbir kehaneti boş çıkmaz çünkü Yüce Rab’bin söylediği tüm sözler gerçek sözlerdir. Yukarıdaki ayette imkansız görünen bir şeyin Koreş’in krallığının birinci yılında gerçekleştiğini görüyoruz. Henüz krallığının başında olduğundan çözecek bir sürü problemi vardı ama Rab’bin buyruğuna uyarak Yahudilerin Babil’deki sürgünlerine son verdi ve Rab’bin tapınağını inşa etmek için Yeruşalim’e gitmelerine izin verdi.

 

Kardeşlerim, Rab bir planı harekete geçirdiğinde kimse Babamızın işine engel olamaz. Bu yüzden kimsenin kibrinden ya da tehdidinden korkmamalıyız; kim oldukları fark etmez. Rab’bin gözünden hiçbir şey kaçmaz! İnanmanız belki zor olabilir ama tarih boyunca insanların başına geçen bütün yöneticiler Rab’bin onayı ile başa geçmişlerdir. Bu yüzden her ulusun hak ettiği şekilde yönetildiğini söyleyebiliriz çünkü göklerden gelen böyle kararlar o ulusun göksel Baba’ya olan sevgisine ve imanına göre değişir.

 

Kaderci olmamalıyız, ama Rab bazı kötü olayların gerçekleşmesine planındaki amaçlar dahilinde izin verir. O halde o ya da bu adayı körü körüne desteklemek yerine Rab’be yönelip en iyisinin olmasını dilemek daha iyi değil midir? Şüphe yok ki bu en ideali olur, bizim seçimlerimiz öyle olabilir. Zaten bu yüzden hep sorunlarımız oluyor.

 

Koreş’in ruhunun harekete geçirilmesi, bugün bizim de aynı şeyi yapabileceğimiz anlamına geliyor. Kim ‘Demir Perde’nin yıkılacağını kim söyleyebilirdi? Ama yıkıldı! Aynısı bugün müjdenin duyurulmasını yasaklayan ülkeler için de böle olacak. Eminim ki Müjdeyi yaymanın zor olduğu yerlerde Yüce Rab’bin kulları ruhsal olarak yüzyıllardır tutsak olan insanlara Yol’u gösterecek.

 

Bilge olanlar her zaman göksel buyruklara ‘evet’ derler. Yeremya ağzını açıp Koreş’e Rab’bin mesajını iletirken böyle yapmıştı. Doğru zamanda Yüce Rab o sözü gerçekleştirmek için harekete geçti. Rab’bin size söylediği her şeye inanın çünkü Rab asla ağzından çıkan sözleri yerine getirmemezlik yapmaz.

 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares