Günün Mesajı

12/05/2018 - O’NUN SÖZLERİ

“Hakalya oğlu Nehemya’nın anlattıkları:
Pers Kralı Artahşasta’nın krallığının yirminci yılı, Kislev ayında Sus Kalesi’ndeydim.”

Nehemya 1:1

Rab’bin kulları dünyasal işleri çok yoğun olsa da Söze göre yaşarlar. Kral Artahşasta’nın sakisi Nehemya böyle yapardı. Yabancı bir ülkede iyi bir işi olmasına rağmen Rab’be olan sadakatini korudu. Biz de bu örneği izlemeliyiz: Her koşulda Yüce Rab ile olan paydaşlığımızı sürdürmeliyiz; o her şeyin ve herkesin üzerinde egemen olandır.

 

Kardeşlerim, hiçbir şey bitmedi. Rab’bin tüm sözleri yerine gelir. Bu sizin hayatınız için de böyledir. Hiç çıkış yol yokmuş gibi görünse de Yüce Rab’be inanmayı asla bırakmayın. Kimse Rab’bin etkinliğine engel olamaz.

 

 

Yukarıdaki bölümde Nehemya ile ilgili diğer ayetleri de okuduğumuzda Rab’bin Hanani ve arkadaşlarının Nehemya’ya olan ziyaretini onun büyük görevini keşfetmesi için kullandığını görebiliyoruz. Yeruşalim’in ve orada yaşayanların haliyle ilgili aldığı haberler Rab’bin ruhunun onun yüreğine dokunması için yeterli olmuştu. Kutsal toprakların ne kadar kötü bir durumda olduğunu duyduğunda ağladı ve yas tuttu. Tuhaf görünse de acı ve kaosun ortasında Rabbimiz birçok insanın ‘gidip Müjdeyi duyurma’ zamanı geldiğini anlamasını ve kendini bu işe adamasını sağlayabilir.

 

 

İnananlar bunu ifade ederler. Bu yüzen sevgili okuyucum, sizin ağzınızdan hangi sözler çıkıyor? Dualarınızda neler söylüyorsunuz? Rab’bin ruhuna hangi cevapları veriyorsunuz? Ağzınızı kapatmayın çünkü Rab sizi onun adında bir iş yapmaya çağırdı ve bunu kariyeriniz, cinsiyetiniz, yaşınız, maddi ya da kültürel koşullarınızdan bağımsız olarak yapacaksınız. Yüce Rab her zaman ne yaptığını bilir.

 

 

Çağrımızın gereğini başarıyla yapabilmek için dua etmeliyiz. Bizi çağıran Rab elbette bilgedir ve eğer onun yönlendirişini izlersek başarılı oluruz. Rab’bin isteğine bizden önce hizmet etmiş olanları taklit etmemeliyiz çünkü onlar başka bir dönemde yaşadılar ve yaptıkları şeyler o dönemdeki insanlar üzerinde etkili olacak şeylerdi. Rab’bin Musa için olan planı ona özeldi, Davut için olan planı ise yalnız ona özeldi. Pavlus da kendi yolculuğunda farklıydı. O halde benim ve sizin için olan Tanrısal planlar da farklıdır.

 

Nehemya dua etti ve Rab ona krallıktan izin alması için bilgelik verdi. Bu göksel yönlendirişin altında olan herkesi için böyle olur. Asla insanların söylediklerine aldırmayın, inanlı olmaları ya da olmaları fark etmez. Önemli olan Rab’bin buyurduğudur. Eğer onun buyruğuna uyarsak asla başarısız olmayız.

 

Yüce Rab Nehemya’ya birçok zafer verdi. Rab’bin sözlerine kulak verenler için bu her zaman böyle olacaktır. Rab sizi şüphe yok ki başarıya götürür. Tek yapmamız gereken onun buyruklarına uymak ve çağrımızda etkin olan Tanrısal yüceliği izlemektir.

 

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares