Günün Mesajı

13/05/2018 - GÖRKEMLİ GÜNLER!

Ahaşveroş Hoddu’dan Kûş’a uzanan bölgedeki yüz yirmi yedi ilin kralıydı.

Esther 1:1

Pers kralı Ahaşveroş’un günler çok görkemliydi. İmparatorluğu zamanının en büyüğüydü. Bu zaman Rab’bin sözünün gerçekleşmesi için Babillilerin İsrail soyunu tutsak almasından sonra gelir. Bugün de modern dünyada olup biten her şey tek bir amaçla oluyor: Rab’bin sözünün gerçekleşmesi. Hiçbir şey Babamızın gözetimi dışında gerçekleşmez. Bu yüzden her zaman Rab’bin bize söylediklerine kulak vermeli ve hiçbir şeyi kaçırmamalıyız. Etkili ve içten duamız çok şeyi değiştirir (Yakup 5:16). Düşmanın tehditlerine gelince, onlar Rab’be inandığımız sürece asla ilerleyemez (Yeşaya 54:17).

 

Yüce Rab’bin birçok peygamberi Yahuda ve Kuzey krallığının düşüşü ya da İsrail soyunun Babil’de tutsak edilmesi ile ilgili doğru peygamberliklerde bulundular. Tutsaklığın ne kadar süreceğini bile önceden görmüşlerdi. Yani eğer tüm insanlık eğer Sözü okur ve Rab’be inanırsa Rab’bin asla tesadüfen hamleler yapmadığını ve gücünün tüm krallıkların üzerinde olduğunu anlarlar. Kendilerini güçlü görenler zaferlerinin güçlü ordular ya da yetkilerinden ötürü olduğunu düşünerek akılsızlık ederler. Eğer Rab’den gelmemişse kimse güç kazanamaz. Kraliçe Vaşti’nin düşüşü ve Ester’in yükselişi de bu gerçeğe tanıklık eder (Ester 1:19; 2:17).

 

 

Dünyada gerçekleşmekte olan hiçbir şey önemsiz değil. Hatta bazı ‘Haman’ların ortaya çıkması (Ester 9:24) Rab’bi sevenlerin, yani onun buyruğunu bilip yerine getirenlerin (Yuhanna 14:21). Bugünün ‘Mordekay’ları da şüphe yok ki ayrıcalıklı olanlardır (Ester 10:3). Mesih’in bedenine katılma çağrısı, Rab’bin dünyada yaptığı işler ve yetki bize bağlıdır. Tek yapmamız gereken güçlü ve cesur olmaktır.

 

 

Gurur ve kibirlerinden dolayı kötü insanlar Rab’bin gücü her şeye yettiği için onu keyfine göre, sorumsuzca istediğini yapan biri olarak görürler. Ama doğru kişilerin güç ile ilgili başka türlü bir anlayışı vardır: Onlar kendilerine verilen zenginliğin ve yetkinin başka insanlara yardımcı olmak, belki onlara iş imkanı sunmak belki de ihtiyacı olanlara el uzatmak için olduğunu bilir ve buna göre doğru davranırlar.

 

Rab’bin halkına ait olanların sevinçle ve korkusuzca yaşamak için tonlarca sebebi vardır. Bu yüzden baskı altında olduğumuzda bile mutluyuzdur. Bu yüzden mutluluğumuz ne kadar paramızın ya da servetimizin olduğuna, başka insanların hakkımızda neler söylediğine bağlı olarak değişmez. Biz her zaman zafer kazanma gücüne sahip insanlarız. Egemenliğimiz başlamıştır ve bu sonsuzluk boyunca sürecektir.

 

Rab’bin sözünün öğrettiği dersler asla unutulmamalıdır. Kral Ahaşveroş’un zamanında olanlar Rab’bin çocuklarının her zaman yardım göreceğini gösteriyor. Bu yüzden başınızı dik tutun çünkü Babamız eğer onun kutsal ve mükemmel isteğinin gereği değilse saçınızın tek bir teline bile bir şey olmasına izin vermez (Luka 12:7).

 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares