Günün Mesajı

14/05/2018 - EYÜP’ÜN ÖRNEĞİ

“Ûs ülkesinde Eyüp adında bir adam yaşardı. Kusursuz, doğru bir adamdı. Tanrı’dan korkar, kötülükten kaçınırdı.”

Eyüp 1:1

Us şehri hakkında pek az bilgiye sahibiz ama burada anlatılmak istenen başka bir şey. Orada çok nitelikli bir adam yaşardı. Bu dünyada yaşayan herkes için umut vardır. Nerede doğduğunuz ya da büyüdüğünüz değil, Rab’bin ne hüküm verdiği önemlidir. Sizden ve benden beklenen şey, Yaratıcımıza hizmet etmemizdir. Bir insan ister zengin olsun ister olmasın, ister bir spor ya da bilim alanında başarılı olsun ister olmasın, Rab’bin planının o hayatta gerçekleşmesi bunlardan bağımsızdır.

 

Bu mesajda bahsi geçen adamın çok kısa bir ismi var: Eyüp. Herkes Eyüp ismini takma ad olarak kullanabilir çünkü bu isim ‘Rab’be dönmek’ anlamına gelir. Biz de iman babalarının yaptığı gibi kendi eylemlerimizi sorgulamalı, temiz bir hayat yaşadığımızdan emin olmalıyız. Hayatımızda insanların en titizi bile bir leke bulamamalıdır. Bu imkansız bir şey mi? Aslında dünyasal insanlar için evet. Ama Rab’be kulluk edenler için hayır; çünkü onlar için her şey mümkündür (Markos 9:23).

  

Yalanlar Rab’be kulluk edenlerin yüreklerinde barınamazlar. Doğru kişiler yanlış yollarda yürümeye ayartılsalar bile her zaman Babamıza geri dönerler. Ruhsal dünyada kendisi için ‘doğru kişi’ denmeyen kimse Yüce Rab’bi hoşnut edemez. Sözlerini tutmayanlar, Rab’bin buyruklarını harfi harfine yerine getirmeyenler, yüreklerinde gerçekten olana uygun konuşmayanlar sorunlarla karşılaşırlar. Doğruluk sizi her yere götürür ve önünüzde büyük kapılar açar. Doğruluk Rab’bin sözüne uygun olarak yaşamaktır. Doğru bir şekilde yaşamak için kurbanlar vermemiz gerekmiyor. Tek yapmamız gereken yaşam standardımızı Kutsal Kitap’a göre belirlemektir. Sözün ayıpladığı şeyleri hesaba bile katmayın.

 

Kutsal Yazılara göre Rab korkusu olanların eksiği olmaz (Mezmurlar 23:1) ama Rab’bin çocukları bunu ciddiye almıyorlar. Kusurlarınızı yoklayın ve Yüce Rab’be saygılı olmadığınız zamanları itiraf edin. Rab korkusu olanlar davranışlarında bunu gösterirler. Rab onların hayatlarında vardır ve her konuda başarılı olurlar.

 

Eyüp’e tapılmamalı ama örneği izlenmeli. Eyüp bir insanın başına gelebilecek en kötü krizlerden birinin içinden geçmiş olsa da sonunda zaferli oldu. Aynısı Rab’be güvenip onu hoşnut eden şeyleri yapanlar için de böyledir. Yaratıcımızı ve her şeyin Rabbini hoşnut edenlerin yüreklerindeki istekler gerçek olur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares