Günün Mesajı

15/05/2018 - ÜÇ KAT BEREKET

“Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez,
Günahkârların yolunda durmaz,
Alaycıların arasında oturmaz.”

Mezmurlar 1:1

Rab’be sevinçle kulluk etmeliyiz çünkü bizi bereketlerimize götüren budur. Rab’bi izlemeyenlerin öğütlerine kulak asmamalı, asla günahkarların yolunda durmamalı, alaycıların arasında oturmamalıyız. Böyle yapanlar Rab’bi hoşnut ederler ve Rab tarafından hoşnut edilirler.

 

Rab’be nasıl kulluk edeceklerini öğrenenler ve bunun için gayret edenler mutlaka Rab’bin bereketlerinin kolayca hayatlarına geldiğini görecekler; kendileri özel olarak istememiş olsalar bile. Aslında Rab’bin onayıyla yaptıkları sürece Yüce Rab’bin tüm kullarının işlerinde başarılı olmaları gerekiyor. Rab’bin kapıları her zaman onlar için açık olacak ve Yüce Rab tüm gücüyle onların yanında olacak. Rab her zaman onların dualarını duyacak ve her birine destek olacak.

 

 

Asla Rab’bi izlemeyenlerin öğütlerine kulak asmamalıyız. Onlar Rab’bin planından uzaktadırlar çünkü Rab’bi dinlememektedirler. Söyledikleri hiçbir şey Rab’bin isteğiyle ilgili değildir. Kardeşlerim, onlar her zaman yanlışlar yaparlar ve onları dinleyenler de bu yanlışlara ortak olurlar! Rab’bin sözüne saygısı olmayanların ağızlarından iyi bir şey duymak imkansızdır. Bu yüzden Babamızdan korkmayan insanların öğütlerini dikkate almayın.

 

 

Karanlık Rab’bi dinlemeyenlerin yoludur. Aslında biz de onların arasında yürüyoruz, ama onların durdukları yerde durmamalıyız. Rab’bin uyarılarını dikkate alarak gözlerimizi açık tutmalıyız. Şeytan her zaman dikkatimizi dağıtacak şeyler yapacaktır. Bu yüzden onlara dikkatimizi vermeye ve ne kadar iyi ya da hoş bir şey yapıyorlarmış gibi görünürlerse görünsünler merhametsiz insanların yollarında durmaya değmez.

 

Alaycılar düşmandan güç alırlar ve her zaman onları azarlamamız gerekir. Kötü ruhlar bir masaya oturduklarında söyledikleri, yorum yaptıkları ve planladıkları her şey karanlığın egemenliğinden gelir. Onların arasında oturan, onlarla yiyip içen, onlardan esin alanlar sonsuz yaşamlarını kaybederler. Bizi besleyen de, susuzluğumuzu gideren de Rab’bin sözüdür. Ancak onun aracılığıyla başarılı oluruz.

 

Yukarıda bahsi geçen ayet bize Rab’bin yasalarından keyif almamızı söylüyor. Kardeşlerim, Rab’bin bize yapmamızı söylediği her şey bizim iyiliğimiz içindir. Rab’bin ilkelerini uygulamak her zaman bizi zafere götürür. Bu yüzden onları uygulayarak aslında Yüce Rab’bi diğer her şeyden daha çok sevdiğimizi göstermiş oluruz. Diğer yandan, Rab’bin buyruklarına uymamak sadece onun üzerimizdeki egemenliğinin varlığını reddetmek anlamına gelmez, aynı zamanda sonsuz yaşamımızı kaybetmemize yol açar. Bilge olanlar ve imanla hareket edenler Rab’bi hoşnut etmek için elinden geleni yaparlar ve bunun sonucunda Rab de onları hoşnut eder.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares