Günün Mesajı

20/05/2018 - DÜN VE BUGÜN RAB’BİN SÖZÜ

Davut oğlu İsrail Kralı Süleyman’ın özdeyişleri.

Süleyman’ın Özdeyişleri 1:1

Rab’bin sözü tüm kuşaklara açıklanmıştır. Rab’bin esini hala aynıdır ve asla tükenmez çünkü Rab’bin sözü sonsuzdur. Bugün öğrendiklerimizle Kutsal Kitap’ta kayıtlı olanlar arasındaki fark, bugün bize açıklananların Kutsal Yazılarda kayıt edilmiş olanlardan farklı olarak öğreti oluşturma gücüne sahip olmamalarıdır. Ama bugün bize açıklananlar da tıpkı Kutsal Yazılarda geçenler gibi etkindir çünkü bugün anladıklarımız geçmişte açıklananları daha detaylı açıkladığından Kutsal Yazıları onaylarlar.

 

Rab’bin isteğini bize açıklamaya devam edeceğinden ve bunu her zaman açıkça yapacağından emin olabiliriz. Kutsal Ruh’un öğretilerini kaydetmek ve mümkün olan her şekilde diğer insanlara da ulaşmasını da sağlamak iyidir. Bazı insanlar bizim bugün İsa yeryüzündeyken yaşayan insanlardan daha çok şey bildiğimizi söylüyorlar. Onlara göre biz Yüce Rab’bin yazdırdığı her şeye erişebildiğimizden Mesih hakkında Kutsal Yazılarda öyküsü anlatılanlardan daha çok şey biliyoruz.

 

Bu işin doğrusu şudur: Süleyman’a Yüce Rab tarafından açıklanan özdeyişler, Rab’bin bugün bize açıkladıklarından farklıdır. Onlar da Rab tarafından açıklanmışlardı ama bugün bize açıklananlar, bu geçmişte açıklananların açıklamaları gibidir. Kutsal Kitaptaki anlayışlardan her biri onları yazanların çektiği fotoğraflar gibidir. İsa Rab’bin Sözüdür ve onun söyledikleri Yüce Rab’bin yine bizzat İsa olan Gerçek Kapıda açtığı küçük kapılara benzer.

 

İnsanlık Mesih’in öğretilerinden çok faydalanmaktadır. Bu yüzden görevimiz herkesin Kutsal Ruh’un okulundan bu öğretileri öğrenmesini sağlamaktır. Düşman insanların Yoldan uzaklaşıp günaha düşmesi ve sonsuzluk boyunca kaybolması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kutsal Yazılardan öğrendiklerimiz bu günahlı işlerin çözümüdür. Öğrendiğimiz her şeyi aklımızda tutamayacağımızdan Rab’bin Sözünde öğrendiklerimizle ilgili notlar almak faydalı olabilir. Böylece ne zaman bir denenmeden geçsek yapmamız gereken tek şey bize açıklanan o sözleri hatırlamak olacaktır. Bu dersleri ne kadar önce öğrendiğimizin önemi yoktur. Onlar bize ilk açıklandıkları gibi hala tazedir ve etkilidir. 

 

Benimsememiz gereken bir başka önemli tavır da bu öğretilere göre yaşamaktır. Rab bize son derece önemli olmayan hiçbir şeyi öğretmez. Önümüzdeki engelleri görür ve bizi onların üstesinden gelmemiz için donatır. İsa Lazar’ın kız kardeşi Marta’ya böyle demişti. Marta İsa’nın kardeşi ona en ihtiyaç duyduğunda yanında olmadığı için yakınmıştı. İsa ona “İman edersen Rab’bin yüceliğini göreceksin demedim mi?” demişti (Yuhanna 11:40). Yani Kutsal Yazılardaki dersleri öğrenmenin ve Rab’bin bize açıkladıklarını bir yere not etmenin dışında, aynı zamanda Söze göre yaşamalı ve onun açıkladıklarına inanmalıyız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares