Günün Mesajı

21/05/2018 - VAİZ’İN SÖZLERİ

Bunlar Yeruşalim’de krallık yapan Davut oğlu Vaiz’in sözleridir.

Vaiz 1:1

 

Hayatınızda yapabileceğiniz en bereketli işlerden biri zamanınızı Rab’bin Sözünü vaaz edenlerin söylediklerine kulak vermektir. Her birimizin özel bir meshedişi vardır. Rab’bin verdiği armağanlar kendi içlerinde Rab’bin amacını gerçekleştirme gücünü de taşırlar. Tüm vaizler sadece Kutsal Ruh tarafından harekete geçirildiklerinde konuşsalar bu çok iyi olur çünkü kalp Kutsal Ruhun dokunuşunu tanır, içinde kutsal bir alev yanar ve ruhumuz aydınlanarak güçlenir.

 

Ben gençliğimde bazen bir problem yüzünden çaresiz ve sıkıntılı hissederdim. Hayatımı yaşama şeklimden dolayı üzülürdüm. Kiliseye gidip Rab’be kulluk ederek onun mesajını duyuranları dinlerdim. Kiliseden çıktığımda yeni biri olurdum. Rab tarafından kullanılarak konuşan bu insanlara olan takdirim çok büyüktü. Onlardan bazıları eminim görevlerini tamamladılar ve şimdi Babamızın yanındalar. Yaşayanlar da eminim ki bana ve onların sorumluluğu altındaki tüm topluluğa yaptıkları iyiliğin karşılığında ödüllendiriliyorlar.

 

 

Vaiz İsrail kralı Davut’un oğlu Süleyman’dan bahsediyor. Süleyman’dan ilk defa bahsederken onun için örnek oluşturan babasını da anıyor: Davut. Mezmur yazarı Davut sadece onun biyolojik babası değil, aynı zamanda ona kutsal yollarda yürümeyi öğreten bir Rab adamıydı. Kendi hayatımdan belki dünyanın değerli görmediği ama İsa’nın görkemli müjdesini sevgiyle, kararlılıkla, ruh paklığıyla, hiçbir açgözlülük ya da kıskançlık olmadan öğreten böyle insanlardan birçok örnek verebilirim. 

 

Bana daha çok sevinç veren ise benim için baba figürü olan böyle insanlardan bazıları İsa Mesih’in, yani Yeruşalim’in ve evrenin gerçek kralının çocuklarıydı. Ben de Rab’bin çocuğuyum. Bu yüzden kendimi ayrıcalıklı görüyorum çünkü bu unvan beni Rab’bin mirasçısı, göksel Babamızın tüm zenginliklerinin varisi İsa’nın ise miras ortağı yapıyor. Bundan daha büyük bir onur yoktur. Rab’be yücelik olsun!

 

Umarım siz de hayatınızı Rab’bin sunağına sunarsınız çünkü ruhsal olarak nereye üye olduğunuz çok önemlidir. Yüce Rab’bi hayal kırıklığına uğratmayın ve onu onurlandırmak için elinizden geleni yapın! Rab’bin kendisini onurlandıranı onurlandırdığını göreceksiniz.Bizler onun kraliyet ailesinin üyeleri olmaya çağırıldık ve hiçbir şey ya da hiç kimse bizden bu ayrıcalığı alamaz.

 

Çağrınızı keşfedin ki Rab’de tamamlanabilesiniz. Rab’bin hayatınız için neler istediğini öğrenin. Düşmanın tekliflerine kapılmayın çünkü onlar yalnızca illüzyon. Rab’bin Sözü sizi bereket yapar. Göksel Babanızın sözünü dinleyin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares