Günün Mesajı

22/05/2018 - PEYGAMBERLİK EZGİLERİ

“Süleyman’ın Ezgiler Ezgisi”

Ezgiler Ezgisi 1:1

Ezgiler Ezgisi’ni okurken Süleyman’ın Rab tarafından seçildiğini, Rab’bin kendisini kullanmasına izin vererek İsa’nın kilisesine olan sevgisi hakkında yazdığını görüyoruz. Yüce Rab’be şarkılar yazma ve kulluk etme fırsatlarını kaçırmamamız gerekir.

 

Rab korkusu Süleyman’ın özelliklerinden biriydi. Rab bu yüzden ona bilgelik, zenginlik ve diğer bereketleri verdi; yani Yüce Rab’bin kendisini kullanmasına izin verdiği için. Eğer herkes bunu yaparsa her konuda başarılı olmanın doğru yolunun bu olduğunu anlar. Rab’bin planları bizimkilerden mutlaka daha iyidir.

 

Sağduyulu insanlar Rab’bin onları her ziyaret ettiğinde kendilerine öğretmesine izin verirler. Çünkü Rab her zaman hayatımız için en iyi olanı bize gösterir. Kardeşlerim, Rab’bin isteği sizin aklınızdakinden farklı olsa da onu yapsanız iyi edersiniz. Rab’bin kuşağımız için olan planındaki rolümüzü oynama fırsatını kaçırmak büyük bir hata olur. Göksel görevlerini terk edip kendi maddi hırsları ya da dünyasal başka işler peşinde koşanlar sonsuzlukta onlara verilecek en büyük kazançlardan oluyorlar! Rab ile zengin olmak dünyasal zenginlikler biriktirmekten daha iyidir.

  

Rab insanları rasgele seçmez. O mükemmeldir ve her insanı neden belli bir göreve çağırdığını bilir. O bizim hakkımızdaki her şeyi biliyor; bunu hayal bile edemeyiz. Bu yüzden insan önüne konuşamayacağınızı, çok genç olduğunuzu ya da başka bir tür eksiğiniz olduğunu söylemeyin. Rab tarafından seçilenler görevleri ne olursa olsun onu yerine getirirler, çağrılarına hemen cevap verirler ve bunu sevinçle yaparlar.

 

Daha önceden de bahsettiğimiz gibi Süleyman damadın (sembolik olarak Mesih’i temsil ediyor) gelinine olan (kilise, yani hepimiz) sevgisini göstermek için kullanıldı. Ezgiler Ezgisi kitabının yazarı birbirimize karşı hissetmemiz gereken yakınlık ve sevinci ifade ederken düşmanın saldırılarına karşı da bizi uyarmış oluyor.

 

Süleyman bu ezgileri yazdı ama Kutsal Ruhun esiniyle yazdı. Biz de Rab için yaptığımız her şeyde her zaman yarattıklarından ötürü Rab’bi övmeliyiz. Eğer Babamızın bizi kullanmasına izin verirsek Rab ne söylememiz gerektiğini ve hangi kararlar vermemiz gerektiğini bize her durumda bildirir. Ama her zaman bizi sözünde ve Kutsal Ruhunun tanıklığıyla yönlendirenin o olduğunu aklımızda bulundurmalıyız.

 

Rab’bin sizi dilediği şekilde kullanmasına hazır olun; sizin için yapacağı iyiliklere şaşıracaksınız. Rab’bin sevgisi bizim hayal edebileceğimizden daha fazlasıdır ve bizi mutlaka şaşırtır!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares