Günün Mesajı

25/05/2018 - İMANDAN DÖNEN BİR HRİSTİYANIN PROFİLİ

“O kent ki, insan doluydu,
Nasıl da tek başına kaldı şimdi!
Büyüktü uluslar arasında,
Dul kadına döndü!
Soyluydu iller arasında,
Angarya altına düştü!”

Ağıtlar 1:1

Ağıtlar Yeremya tarafından yazılmıştır ve Rab korkusu taşıyan herkesin onu okuması gerekir. Rab’be başkaldıran insanlar her zaman sıkıntılar bulurlar. Ağıtlar kitabı şiir olarak yazılmıştır ve günahla oyun oynamamamız için bize ciddi uyarılarda bulunur.

 

Peygamber Yeremya Rab’bin halkının ülkesinin Keldaniler tarafından yakılıp yıkıldıktan sonra parça parça olduğunu yazıyor. Yaptıkları yanlışların sonucu olarak büyük bir sıkıntıyla karşılaşan İsrailliler düşmanın ellerine teslim edildiler. Bilge olanların Babamızın kollarına dönmeleri gerekir çünkü onun planlarına ters olan her şey kişiyi lanetlenmeye götürür. Yüce Rab’bin halkı için başka planları da vardı ama İsrail Rab’bi dinlemedi. Bunun sonucunda Yahudiler bugünlere kadar büyük bedeller ödediler.

 

Yeremya ve Ağıtlar’ı okumak yoldan saptığımız yerleri analiz etmemize, fark etmemize ve Rab’be dönüp onun ayaklarının dibinde kalmamıza yardımcı olur. Birçok kişinin günahları yaşadıkları süre içinde onlar açıklanacak ama bazıları için bu sadece Yargı gününde olacak. Yahudiler yetmiş yıl boyunca esir kaldılar, ama bugün sonsuz lanetle lanetlenenler bu durumdan kurtulamayacaklar. Bu yüzden kardeşlerim, düşmanımızın hilelerine ya da günahın zevklerine kapılmayın; böylece sonsuz acıdan geçmezsiniz.

 

İsrail halkının yaşadığı bu acı yollarını değiştirmeyip Rabbimizin değiştiğini düşünenler için bir uyarıdır. O günlerde İsraillileri kandıran birçok sahte peygamber vardı. Yahuda’nın prensleri öğrenmek istemiyorlardı çünkü onlar için tek önemli olan benliğin zevkleri ve kendi isteklerine ulaşmalarıydı. Tam olarak bu yüzden bu acıları yaşadılar. Peki bütün bu örneklerden sonra günah işlemenin yararı nedir? Rab haftalık ya da aylık hesaplar yapıp günahların borcunu toplamaya çalışmaz. Ama günahlarımızın bir gün hesabını vereceğiz. Sözden ayrılanların hayatlarında o gün günahlar bulunacak. Hemen Mesih’e dönün. Sadece Rab’bin sözünden ayrılanlar günahlı hayatlar yaşarlar.

 

Yüce Rab’bin İsrail soyu için harika planları vardı. Onlardan bazıları uzun bir süre doğru olanı yaptı ama bir yerden sonra sahte peygamberleri ve kötü örnekleri izlemeye başladılar. Günahın tadını aldılar ve bunu sevdiler. Sonuç olarak kendi yanlışlarının cezasını çektiler. Tek yapmamız gereken tarihte insanlara ne olduğuna bakmak ve Rab’bin planından uzakta yaşamaya değmediğini anlamaktır. Rab’bin birçok kulu dünyanın dört bir yanında günahlar işliyor, birçokları Kutsal Söze saygı göstermiyor ve benliğin isteklerine teslim oluyor. Ama bunu sonuçları felakettir çünkü başlarındaki taç onlardan alındığında geriye sadece acı kalır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares