Günün Mesajı

27/05/2018 - PEYGAMBERLİK SÖZÜ GERÇEKLEŞTİ

“Yahuda Kralı Yehoyakim’in krallığının üçüncü yılında Babil Kralı Nebukadnessar Yeruşalim’in üzerine yürüyüp kenti kuşattı.”

Daniel 1:1

Büyük peygamberlerden sonuncusu olarak görülen Daniel’in hayatıyla ilgili konuşurken yanlış bir şey söylememek için zaman ve mekan bilgisine başvurmalıyız. Onun yazdığı kitap Yeremya’nın Rab’bin halkının Babil’de 70 yıl tutsak kalacağıyla ilgili peygamberliğinin gerçekleşmesiyle başlıyor. Bu yıllar çok zor geçti ama bu olanlar günah işleyenler ve Kutsal Yazıların buyruklarına uymayanlar için etkili bir uyarıdır.

 

Kraliyet soyundan gelen ve Rab’bin Sözünde bilgili olan Daniel, esaret ülkesinde Yüce Rab’bin gerçek bir kulu gibi davrandı. Bugün tüm Hristiyanlar bizi diğer insanlardan farklı yapması için bize verilmiş bu muhteşem ismi anlasalar ne iyi olur! Bunu hep aklımızda tutmalıyız, böylece ayartılara ‘hayır’ diyebiliriz. Karşımıza yasak şeylerle ilgili teklifler kolaylıkla çıkabilir ama onları reddederek Babamızı hoşnut ederiz.

  

Babil imparatorluğu en parlak çağındaydı. Hiçbir eksikleri yoktu, sadece Rab’be saygıları da yoktu. Etraflarında bolca fırsat olmasına rağmen Daniel ve arkadaşları Nebukadnessar’ın ülkesindeki yanlışlarla kirlenmemeyi seçtiler. Bu ne büyük bir ders! Dünyasal ziyafetler her yerdedir ama onlara katılanlar kayıp insanlardan olacaklardır. Biz de kraliyet ailesinden geliyoruz, çünkü Kralımız İsa’nın kanı ile satın alındık. Bu yüzden Rab’bin yasakladığı her şeye ‘hayır’ demeliyiz!

 

Genç Daniel imanda güçlüydü. Rab’bin sözüne saygılı olmak onun için Persli yasa koyucuların kararlarına uymaktan daha önemliydi. Ne tür bir yasa konulursa konulsun hiçbir şey onu Yüce Rab’be dua etmekten alıkoymadı. Daniel aslanlara atılmakla tehdit edildi ama imanını kullanarak kurtuldu. Bu da Rab’bin tüm denenmelerin üzerinde egemen olduğunu gösterir. Tam da bu nedenle peygamber aç hayvanlar tarafından yenilmekten kurtarıldı.

 

Daniel’in Yüce Rab’be olan sadakati tutsaklıkta neler olduğunu gören bu adamı imparatorluklar arasındaki en bilge adam yaptı. Krallardan her biri Yüce Rab’bin bu kulunun içindeki Tanrısal varlığı görebiliyordu. Rüyaları, görümleri ve sarayın duvarındaki yazıları yorumlamak için çağırılmıştı (Daniel 5:17-31). Yorumlarından hiçbiri hatalı değildi çünkü bunları ona Rab açıklıyordu. 

 

Ama en kötü denenmesiyle otuz gün boyunca diğer ilahlara tapınılmasının yasaklandığı zaman karşılaştı. Bu yasa koyucular Daniel’in herhangi bir ilaha değil, yeryüzünün ve göklerin tek gerçek Rabbine taptığını anlamamışlardı. Bu yüzden aslanların ağızları onlar için kapandı ama yasayı koyanlar ve aileleri için açıktı. 

  

Hepimiz Rab’bi hayatlarımızın tek Rabbi olarak görelim. Daniel böyle yapmıştı. Biz de bu şekilde zaferli oluruz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares