Günün Mesajı

29/05/2018 - BAĞLILIK ÖNEMLİ BİR ERDEMDİR

“RAB’bin Petuel oğlu Yoel’e bildirdikleri”

Yoel 1:1

Rab’bin peygamber Yoel’e bildirdiği söz son günlerde gerçekleşecek olayları duyurması içindi. Pentikost gününde Kutsal Ruh’ta vaftiz olan herkesin üzerine gücün dökülmesiyle ilgili haberi yaymak için kullanıldı. Kutsal Toprakları mahveden çekirge istilası, Asur kralının İsrail ülkesini işgali ve halkın yaşadığı zorluklar İsa Mesih’in gelişinden sonra insanlığın yaşayacağı büyük sınanmanın küçük örnekleridir. Bu dünyanın şahit olacağı en büyük şey olacak.

 

Eğer dikkatli olursak Rab’bin izniyle bize Rab korkusu öğretmeyi amaçlayan bazı şeylerin gerçekleştiğini görürüz. Zamanla insanlar Kutsal Kitabın öğütlerini dinlemez oluyor ve doğru sandığı yollarda yürümeye başlıyor. Düşman asla uyumaz, bu yüzden yolumuza çıkan ayartılara kapılmamak için dikkatli olmalı ve dua etmeliyiz (Matta 26:41). Böylece hiç Rabbimizden ayrılmayız.

 

İsrail kendisinden bir kral istemeye karar verdiğinde bu Rabbimizi üzmüştü. Rab halkının diğer uluslarla aynı alışkanlıkları benimsemesini istemiyordu. O çocuklarının sonsuz Kralı olmak istiyordu. Ama yoksulluk, şiddet ve dengesizlik gibi türlü sıkıntılar yaşadıklarını gördüğünde Yüce rab onları yanlış karalar verdikleri için terk etmeyeceğini gösterdi.

 

Kurtarıcımızın geleceği ona bildirilince Rab, Yoel’in yüreğine daha önce duyulmamış bir mesaj verdi: Halkı Kutsal Ruh ile vaftiz olacaktı. Yoel Rab’bin ruhunun zamanın sonunda tüm insanların üzerine döküleceğini, oğullarımızın ve kızlarımızın peygamberlikte bulunacağını, yaşlıların rüyalar gençlerin görümler göreceklerini söyleyerek bugünü işaret etti (Yoel 2:28).

 

Bizler bu günleri yaşıyoruz. Kutsal Ruh’un dökülmesi dünya çapında Hristiyan kiliselerde gerçekleşen en büyük olaydır ve birçok göksel armağan getirmiştir. Dünya çapında milyonlarca insan bu sırları öğreniyor ve Ruhun diğer armağanlarında kullanılıyor. Rab gökte ve yerde mucizeler yapıyor. Milyonlarca insan Rab’bin adını çağırıyor ve kurtuluyor.

 

Yoel kendisine bildirilenleri anladı. Peygamber Elişa’nın zamanında yaşadı ve muhtemelen İlyas’ın öğrencilerinden biriydi. Bu iki Rab adamından bahsetmedi ama bu adamlardan gerçekten esin almış olmalıydı çünkü o günlerde en büyük haber bu iman adamının yaptığı işlerdi. Ama Yoel Rab’bin kendisine söylediklerine bağlı kaldı. 

 

Kardeşlerim, Rab aynı bağlılığı bizden de bekliyor. Bize söylediklerine bağlı kalmalıyız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares