Günün Mesajı

01/06/2018 - RAB’Bİ DİNLEMEYENLER DÜŞECEK

“RAB bir gün Amittay oğlu Yunus’a, “Kalk, Ninova’ya, o büyük kente git ve halkı uyar” diye seslendi, “Çünkü kötülükleri önüme kadar yükseldi.”

Yunus 1:1-2

Yunus bir insana verilebilecek en büyük ayrıcalıklardan birine sahipti: Rab’bin sözünü duymuştu. Ama Rab’bin buyruğunu duyduğunda ondan kaçmaya çalıştı ve bu yolculuk sırasında en az altı kez günah işledi. Ama sonunda tövbe etti, balığın karnından kurtulmak için yakardı ve duası cevaplandı (Yunus 2:2). Ancak ondan sonra Rab’bi dinlemeye karar verdi ve başarılı oldu.

 

Rab’bin bizim için olan isteğini anlamaktan daha büyük bir bereket yoktur. Ben müjdeyi ilk duyduğum akşam doğru kararı verdim çünkü Rab’bin, yani yeryüzünün ve göklerin yaratıcısı olan bu mükemmel varlığın beni halkına katılmaya çağırdığını anlamıştım. Elli yıldan fazla zaman oldu ve hala altı yaşımda yaşadığım bu akşam hissettiklerimi hatırlıyorum.

 

Yunus Rab’bin kendisine söylediğinden kaçarak büyük bir hata etmişti çünkü Rab’bin sözü yaşam sözüdür. Söz ona kuşağı için bir bereket olmayı buyurmuştu. Rab hala size ve başkalarına benzer şekillerde konuşur ama bazıları Yunus’un yaptığı hatanın aynısını yapar: Rab’bin planından kaçar.

 

Kardeşlerim, asla Rab’bin buyruklarına arkanızı dönmemelisiniz. Rab’bin size verdiği görev hayatınızda olabilecek en iyi şeylerin olmasını sağlar çünkü Rab’bin buyruğunu yerine getirenler şüphesiz ki başarılı olurlar ve bolca ödüllendirilirler. Babamız kendisini bize görevler veren bir lider olarak görmüyor. O Rab ve müjde uğruna bir şeyden vazgeçenlerin vazgeçtiklerinin yüz katını ve sonsuz yaşamı alacağını söylemiştir (Matta 19:29). Bize Rab’bin vereceği ödülle kıyaslanabilecek hiçbir insani yatırım yoktur (Koloseliler 3:24; 1. Korintliler 2:9; Yakup 1:12).

 

Sağduyusuz bir şekilde söz dinlemeyen Yunus en az altı kez de hata yapmıştı: Yafa’ya gittiğinde (Yunus 1:3), limana gittiğinde (Yunus 1:3), gemiye bindiğinde (Yunus 1:15; 2:6) ve kendini balığın karnında bulduğunda (Yunus 1:17). Kötü haber şu ki sonsuza dek kayıp olabilirdi. Çünkü Rab’den kaçanlar aldıkları riskin farkında değiller: Eğer kaçış yolunda ölürlerse kimse onları kurtaramaz. Yapılacak en iyi şey Rab’bin planına uymaktır. Rab’bin isteğini yaptığımız sürece asla terk edilmeyecek ya da korumasız kalmayacağız.

 

Gerçek şu ki Yüce Rab her zaman bizi ilerlemeye çağırır. Bizden hiçbir şey almaktan zevk duymaz, tam tersine, varlığımıza bir şeyler katmayı sever. İsa ‘ben bol yaşama sahip olasınız diye geldim’ dedi (Yuhanna 10:10). Rab’bin varlığından kaçanlar acı ve sıkıntıya doğru giderler (Mezmurlar 139:7). Rab ile her zaman harika işler başarırız (Mezmurlar 60:12). Bu yüzden Rab’bi dinlemeyi seçin.

 

Bu Kutsal Kitap ayetlerinden öğreneceğimiz olumlu bir ders ise Yunus’un o balığın içindeyken kurtuluş için yakardığında duyulduğudur. Karaya kusulduktan sonra Rab’bin gönderdiği şehre doğru gitmiş ve orada kendisine söylenenleri yapmıştır (Yunus 2). Şaşırtıcı bir şekilde peygamber tüm Ninova şehrinin Rab’be iman ettiğini görmüştür (Yunus 3:4-10). Sadık kullar Rab’bin kendilerini nasıl bereketlediğini görüp şaşıracaklar.

 

Yunus Yüce Rab’be sadık kalarak başarılı oldu ve siz de böyle başarılı olacaksınız. Size verilen görevi yerine getirin ve Rab’bin ona ait olanlara verdiği sözleri tuttuğunu göreceksiniz. Bunu başarmak için kararlı olun ve Rab’bin planındaki rolünü yerine getirirken güçlü durun. Rab mutlaka vaatlerini gerçekleştirir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares