Günün Mesajı

02/06/2018 - RAB’Bİ HOŞNUT EDEN ÜÇ ŞEY

“Yahuda kralları Yotam, Ahaz ve Hizkiya zamanında RAB Moreşetli Mika’ya, Samiriye ve Yeruşalim’le ilgili olarak bir görümde şunu bildirdi.”

Mika 1:1

Rab tarafından kullanılan herkes peygamberlik sözleri paylaşmaz, sadece bu özel hizmetle görevlendirilenler bu amaç için kullanılırlar. Mesela Mika gelecekte olacak birçok şeyi haber veren peygamberliklerde bulunmak için kullanıldı: İsrail ve Yahuda’nın on oymağının tutsaklığını bildirdi, Rab’bin oğlunun doğacağı yeri doğru bildirdi, Samiriye’nin darmadağın edileceğini söyledi. Ayrıca şeytani planlar yapanları ve yanlışlarda ısrar edenleri azarladı, Yahudi olmayanların çağrısını önceden bildirdi ve Yüce Rab’bin nasıl hoşnut edileceğini gösterdi.

 

Sık sık Rab yakında olacak kötü bir şeyi önceden haber verir. Ama bunların olmasına çoktan karar verdiği için değil, kaçınılmaz oldukları için bildirir. Maalesef birçok insan Rab’bin uyarılarına kulak asmayıp sonunda acı çekiyor. Hem uyarılanlar, hem aileleri, hem de tüm ulus için bu böyle olabiliyor. Rab’bin onu dinleyen ve duydukları üzerinde dua eden kulları ise bu talihsizliklerin olmasına engel olabilir.

 

Mika Rab’bin oğlunun doğumuyla ilgili söylediklerinde isabetliydi. Bu harika olayın gerçekleşeceği şehrin adını bile doğru bilmişti.

 

Kardeşler, eğer Babamız size bir şey açıklarsa bu son derece önemli bir şeydir. Bu yüzden bir şey söylemek için acele etmeyin, size açıklananların üzerinde dua edin. Ondan sonra aldığınız mesajı Rab’bin onayı ile aktarabilirsiniz. Rab her zaman kulunun söylediklerini doğrular. Rab’bin söylediklerinden hiçbir şey çıkartmayın, ona hiçbir şey eklemeyin. Kendinizi peygamber olarak görmeyin çünkü bu Yüce Rab tarafından bu görev için seçilen ve hazırlanan kişilere verilen bir iştir.

 

Eski Antlaşma’da bir peygamber belki bin peygamberlikte bulunabiliyordu ama bunlardan biri doğru çıkmazsa ölürdü (Yasa’nın Tekrarı 18:20-22). Rab’bin kulu olan Mika kibirli Samiriyenin yakında darmadağın olacağının haberini yaymakta tereddüt etmedi; ki bu kendisinin ölümünden kısa bir süre sonra gerçekleşti. Ayrıca ellerindeki güç ve yetkiyi suiistimal edenlerin yaptıkları kötülükler ve planladıkları şeytani işler için de uyarıda bulundu. Her şeyi gören Rab şüphesiz halkını yağmalamaya, onlardan faydalanmaya ve kendilerini yetkili görenleri kandırmaya hakları olduğunu sananları yargılayacaktır.

 

Rab aynı zamanda Yahudilerin iman edeceğini de açıklamıştı. Bugün bir milyar civarında iman etmiş ‘Yahudi Olmayan’ var. Bu bereket bu ve başka birçok peygamberliği doğrular. Yakında Babamız tüm ulusların ruhlarını uyandıracak ve herkes kurtuluşu arayacak. İnsanlık o zaman güzel günler görecek!

 

Kardeşlerim, insanın Rab’bi hoşnut etmek için uydurduğu her şey anlamsızdır. Bazıları Rab’be çok pahalı hediyeler sunmaya çalışır. Rabbimizi böyle mutlu edeceklerini sanır. Ama Mika’ya göre Yüce Rab bizden sadece üç şey yapmamızı ister: adil davranmak, merhameti sevmek, Rab’bin önünde alçak gönüllü bir şekilde yürümek (Mika 6:8). Bunlar iyi tavırlardır ve Rab’bin bizden beklediği budur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares