Günün Mesajı

04/06/2018 - TESADÜFLERİN EN BÜYÜĞÜ

“Peygamber Habakkuk’a bir görümde verilen bildiridir.”

Habakkuk 1:1

Rab’bin kulları sık sık sevdiklerinin başlarına gelecek nahoş olayları önceden bildirmişlerdir. Habakkuk da Keldanilerin geleceğini ve Yahuda halkının esir alınacağını böyle bildirmişti. Rab’be kulluk edenlerin her zaman hizmetlerinde sadık olmaları gerekir. Bir kul asla ne yapacağına ya da ne söyleyeceğine kendi karar vermez çünkü bu Yüce Rab’bin belirleyeceği bir şeydir.

 

Habakkuk’un söylediği söz çok güçlüydü. Rab İsraillilere bir ders vermek için merhametsiz birini kullanacaktı. Ama aynı zamanda peygamber, Rab’bin onlara inanmakta zorlanacakları mucizeler göstereceğini de bildirdi. Hayatlarımızda her şey çok kolay gitmiyor. Bugün Rab hala bize onun sözüne kulak vermeyi bıraktığımızı göstermek için belli olayları ve insanları kullanabiliyor.

 

Rab halkının başına gelecekleri umursamıyor muydu? Elbette umursuyordu. Keldanilerin nasıl insanlar olduklarını biliyordu; ama imanı olanın her türlü savaşı kazanacağını da biliyordu. Kardeşlerim, Rab’bin bir kulu her zaman imanla yaşamalıdır. Yüce Rab İsraillilerin imanının o durumu aşabilmeleri için yeterli olduğunu biliyordu. Aynısı Rab’bin ailesine ait olan diğer insanlar için de geçerlidir. Rab’bin insana verdiği iman başlarına gelen her türlü krizi ve problemi aşabilmeleri için yeterlidir.

 

Habakkuk sadece Keldanilerin gelişini değil, aynı zamanda hazırlıklı olacaklarını da bildirdi. Ama kötü tutumlarından dolayı sonunda yenileceklerdi. Peygamberin sözlerinde söylendiği gibi de oldu. Habakkuk’un görümü öyle bir şekilde yazıldı ki oradan geçenler bile bir çırpıda okuyabilecekti (Habakkuk 2:2).

 

Keldaniler kibirlilerdi ve ruhları Rab’bin gözünde doğru değildi (Habakkuk 2:4). Ama neden Rab’bin halkını rahatsız etme gücü onlara verildi? Bunun cevabını bulmaya çalışmak anlamsız çünkü önemli olan doğru kişilerin imanla yaşayacaklarını bilmektir (Habakkuk 2:4; Romalılar 1:17). Başınıza gelen kötülüklerin arkasında neler olduğunu anlamaya çalışmakla vakit kaybetmeyin. Sadece imanla yaşayın!

 

Güzel bir mezmur yazmadan önce (Habakkuk 3. Bölümü okuyun) peygamber Habakkuk Keldanilerin kötü yollardan kazanç sağlamaya çalışmalarını ayıpladı, evlerini ve şehirlerini kan ve günahla kurduklarını söyledi (Habakkuk 2:9-19). Sonra ise güzel bir mesajı aktarmak için kullanıldı: “Çünkü sular denizi nasıl dolduruyorsa,  Dünya da RAB’bin yüceliğinin bilgisiyle dolacak.” (Habakkuk 2:14).

 

Şuna dikkat edin: Bir gün tüm ulusların uyanacağı ve halklarının Yaratıcımızı tanımayı isteyeceği bir zaman gelecek. Eğer elimden gelse bunu görmek için her şeyi yaparım. Çünkü bunların olması için Rab bizi harika şekillerde kullanıyor.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor