Günün Mesajı

24/06/2018 - O KURTARMAKTA YETKİNDİR

“RAB, Yahuda Kralı Amon oğlu Yoşiya zamanında Hizkiya oğlu Amarya oğlu Gedalya oğlu Kuşi oğlu Sefanya’ya şöyle seslendi.”

Sefanya 1:1

Rab’bin cesur bir peygamberi Yoşiya’nın doğumunu önceden bildirmişti. Yahuda tahtının varisinin yapacaklarını, örneğin insan kemiklerini sunakta yakacağını detaylı bir şekilde anlatmıştı. Yoşiya’nın günleri harika geçti. Doğumu önceden bildirildi ve Sefanya onun yaşadığı dönemde hükümdardı. Bu peygamber o zamanın ruhsal uyanışının öncülerinden biri olarak görüldü. İsrail ve tüm ulusların üzerine gelecek olan Yargı Gecesi ve onu takip edecek, İsrail ve tüm ulusların iman edeceği şafak hakkında konuştu. İsrail’in Nebukadnessar tarafından işgal edileceği zamanın da yaklaştığını belirtmişti. Komşu ulusların tutsaklığından ve Yeruşalim’in gelecekte tekrar kurulacağından bahsetmişti.

 

Sefanya görkemli günlerde yaşadı. Yoşiya sekiz yaşında tahta çıkıp kral oldu ve on altı yaşında Rab’bi aramaya başladı. Bu genç kral Rab’den hiç uzaklaşmadı ve yirmi yaşında İsrail’i kirli büyücülük ve putperestlik uygulamalarından temizlemeye başladı; bunlar Rab’bin halkını çürütmekteydi. Yüce Rab’bin tüm kuşaklardaki tüm çocukları bu kirlilikleri ve eski dinlerden kalan tuhaf konseptleri içlerinden temizlemek için ellerinden geleni yapmalıdır çünkü bunlar onlara büyük zararlar verir.

 

Kral Rab’bin evinde tutulan Yasa kitabında yazılanları öğrenince emri altındaki kahinleri, Levilileri ve diğerlerini çağırıp Kutsal Kitapta yazılanlardan bahsetti (2. Krallar 23.) Bugün tüm aileler ve toplum da Rab’bin kitabında yazılanları öğrenmelidir.

 

Kutsal Kitap uzmanları Sefanya’nın Rab’bin ilkelerine göre yaşayan Yoşiya’nın dönemindeki ruhsal uyanışa büyük katkıda bulunduğuna inanırlar. Yoşiya da peygamber Samuel’in döneminden beri İsrail’de görülmüş en coşkulu Paskalya bayramı kutlamalarını hazırlamıştı (2. Krallar 23:21-23). Yoşiya her açıdan Sefanya’nın hizmetinden bereket almıştı.

 

Sefanya’nın Yargı Gecesi ile ilgili peygamberlik sözleri hem İsrail hem diğer ulusları kapsıyordu. İsrail’in ve diğer uluslarım iman etmesiyle gelecek şafaktan ve Rab’bin yeryüzündeki her şeyi yok edeceğinden de söz etmişti. Rab’bi aramayanların kibrini insan atığına benzetmişti. 

 

Sefanya’ya göre İsrail’in Nebukadnessar tarafından işgal edilmesi, komşu ulusların esareti ve Yeruşalim’in gelecekteki yeniden kurulma dönemi yaklaşıyordu. Ona göre insanlar Rab’be karşı günah işlediklerinden kör gibi olacaklardı. Peygamber İsrail soyunun kurtulacağını da görmüştü çünkü yanlış şeyler yapmayı bırakacaklardı ve ağızlarındaki dilleri yalan söylemez olacaktı (Sefanya 3:13). Rab güçlüdür ve hepimizi kurtarabilir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares