Günün Mesajı

25/06/2018 - KIYMETLİ DERSLER

Kral Darius’un krallığının ikinci yılında, altıncı ayın birinci günü RAB Peygamber Hagay aracılığıyla Şealtiel’in torunu Yahuda Valisi Zerubbabil ve Yehosadak oğlu Başkâhin Yeşu’ya seslendi:
Her Şeye Egemen RAB diyor ki…

Hagay 1:1-2a

Rab’bin Sözü bir insanın kendi hayatında da topluluğunda etki alanında bulunanların hayatlarında da etkili olur çünkü sözün amacı her zaman meyve vermektir. Rab’bin sözünü okuyup bize ait olanlar hakkında ve Baba’nın bizden istedikleri hakkında öğrendikçe hemen bunların bize meyve vermeleri için gönderildiklerini fark ederiz. Rab’bin sesine kulak vererek bize verilen görevi de iyi anlarız.

 

Hagay Yahuda valisi Zerubbabil ve baş kahin Yehosadak’a sesleniyor. Burada beş kez tekrar edilen bir ifadeyi görmek ilginçtir: “Rab şöyle dedi”. Bunun nedeni Sözün kendi aklının ürünü olmadığını, Rab’bin yüreğinden geldiğini vurgulamak istemesiydi. İnsanın aklının ürünü ruhsal dünyada değersizdir çünkü sadece Rab’bin açıkladıkları Rab’bin isteğini yerine getirme gücüne sahiptir. Bilge olanlar her zaman Rab’bin kendilerine açıkladığı sözleri hayatlarında uygularlar çünkü bu şekilde Rab tarafından kulluk görevlerini yapmak üzere güçlendirileceklerdir.

 

Hagay’ın peygamberlikleri bize tüm umudumuzu Yüce Rab’be dayandırmamız, ona güvenmemiz ve hoş bir tutumla ona kulluk etmemiz gerektiğini öğretir. Peygamber ayrıca Rab’bin insanların kendi başlarına ve toplu olarak çalışmaları için onların ruhlarını harekete geçirdiğini söylemiştir. O halde başarının yalnız Rab’bin esiniyle geldiğini fark etmek önemlidir. Hatta Yüce Rab’bin verdiği bir işle ilgili olumlu düşünmenin hiçbir faydası olmaz, çünkü sadece Rab’bin esini onun işini başarmak için yeterince güçlüdür. Eğer bir esin Rab’den gelmiyorsa bir faydası yoktur. Ruhsal savaşlarla ilgili olarak ise insanın her konuda başarılı olmak için Rab’bin sözü ile kendini donatması gerekir. 

 

Hagay’ın günlerinde tapınağın yeniden inşası on dört yıl boyunca beklemedeydi ama Rab evinin yeniden yapılmasını istiyordu. Kendi evi yıkıkken insanlar güzel evlerde yaşayamazdı. Tüm kaynaklar onun işine öncelik verenlere yöneltildi çünkü altın da gümüş de Yüce Rab’be ait olanlarındır. İnanmak baş sallamaktan fazlasıdır: Bir amaca ulaşmak için kararlı olmak ve gereken tüm kaynakları kullanmaktır.

 

Rab’bin bize açıkladıkları her zaman bizim için bir meydan okumadır. Kimse zayıf ellerle Rab’den bir şey alamaz ya da Rab için bir şey yapamaz. Rab’be geçmişte kulluk edenler gibi güçlü ve cesur olmalıyız; onlar zafere ulaşmak için sıkı çalışmışlardı.

 

Kardeşlerim, Hagay Rab’bin asla günah işlemediğini de belirtti. O halde onun kulları olarak bize verilen görevi yerine getirmeliyiz. Rab’bin isteğini bilme ayrıcalığına sahip olanlar da onun gibi kutsal olmalıdır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares